BAŞAKŞEHİRLİ KADINLAR EL EMEKLERİNİ SERGİLEDİ

BAŞAKŞEHİRLİ KADINLAR EL EMEKLERİNİ SERGİLEDİ
Başakşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü yılsonu sergisi Akşemsettin İlköğretim Okulu'nda açıldı.

 Başakşehir ilçe protokolü, vatandaşlar ve Halk Eğitim Merkezi kursiyer ve hocalarının katılımıyla gerçekleşen sergide Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Halk Eğitim Merkezi'ne katkılarının süreceğini söyledi.

Halkoyunları gösterisinden sonra açılış konuşması yapan Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baltacı, bu dönemde 2410 kursiyere sertifika kazandırdıklarını, el emeğinin çok değerli olduğunu ve paha biçilemeyeceğini söyledi. Baltacı, Başakşehir Belediye Bakanı Mevlüt Uysal'a, kültür-sanat etkinliklerine yaptığı katkılardan dolayı teşekkür etti. Baltacı, Belediyenin de yardımları ile bu kursları daha da mükemmel hale getirmek için çaba harcadıklarını dile getirdi.

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, yılsonu sergisinin açılışında yaptığı konuşmada, Halk Eğitim Merkezi'nin kendisine ait bir binaya kavuşması için Belediye olarak gerekli katkıyı yapacaklarını belirtti. Halk Eğitim Merkezleri'nde ortaya çıkan çalışmaların profesyonelleri bile kıskandıracak kalitede olduğunu söyleyen Uysal, bu merkezlerdeki okuma yazma konusundaki çalışmaların da takdire şayan olduğunu dile getirdi.

Başkan Uysal şunları söyledi: "Başakşehir Belediyesi olarak yapılan el sanatları ürünlerinden Başakşehirli kadınların maddi anlamda da kazanç sağlayabilmeleri ve aile bütçelerine katkıda bulunabilmeleri için imkan sağlamak istiyoruz. Bu bağlamda Türkiye'de, hatta dünyada bir ilki gerçekleştirerek, Başakşehir 4. Etap'ta açacağımız Kapalı Pazar yerini haftanın bir günü kadınlara tahsis edeceğiz. Bu alanda Başakşehirli kadınlar el emeklerini kazanca dönüştürebilecekler."

Başakşehir Kaymakamı Cevdet Can da başarıya ancak birlikte çalışılarak ulaşabileceğini, halk eğitim çalışmalarının geliştirilmesi için tüm birimler ile koordineli çalışacaklarını dile getirerek “Beşikten Mezara kadar ilim” sözünü hatırlattı ve eğitimin önemine değindi.
Konuşmaların ardından Kaymakam Can, Başkan Uysal ve beraberindeki heyet sergiyi dolaşarak, Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin hazırlamış olduğu çalışmaları dikkatle incelediler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.