'Daha neyi bekliyorsun'

'Daha neyi bekliyorsun'
Kadın cinayetlerine hayır eylemi

Şefkat-Der üyeleri, kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için temsili kefen ve tabut ile basın açıklaması yaptı. Açıklamada, “Öldürülecek kadınların isimleri, savcı ve poliste. Katil adayları da. Daha neyi bekliyorsun” denildi.

Taksim Meydanı’nda saat 14.00 sıralarında basın açıklaması düzenleyen grup, daha sonra çevredeki meraklı bakışlar altında temsili kanlı kefenler ve tabutla postaneye yürüdü. Postaneden, hazırladıkları kadın cinayetlerinin önlenmesine yönelik raporu, Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık'a postaladılar.

Basın açıklaması sırasında, Ankara’da boşandığı eski eşi tarafından öldürülen Ayşe Paşalı maskeleri ile Ağrı’da ilgisine karşılık vermediği erkek tarafından öldürülen Saadet öğretmenin fotoğrafları taşındı. Basın açıklaması yapan Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan, “Ülkemizde aile içi şiddet kapsamında gözüken kadın cinayetlerine baktığımız zaman, cinayetler göz göre göre, ben geliyorum dercesine gerçekleşmiştir. Yüzde yüz, bu cinayetlerin önüne geçmek mümkündür. TBMM olağanüstü toplanmalı. İdari yönden başbakanımız bir genelge yayınlasın. Risk altındaki kadınlar, gerçekte koruma altına alınmalı. Polise, savcılığa başvuran kadınlar, vali korur gibi 24 saat yerinde korunmalı. Hayati yönden tehdit altında olan herkese, polis veremeyiz denmemeli. Devletsen her türlü tedbiri alıp, koruma yapmaya mecbursun” dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.