İstanbul’da 30 yıldır deniz görmeyen kadın var

İstanbul’da 30 yıldır deniz görmeyen kadın var
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Cumhuriyet Halk Evleri’nin Başkanı Gürsel Tekin, Cumhuriyet Halk Evleri’nin yaz okulu etkinlikleri kapsamında düzenlediği boğaz turunda, İstanbul’da 30 yıldır yaşayıp da boğazı görmeyen kadınlar bulunduğunu söyledi.

Tekin, “Onları bu tür aktivitelerle mutlu etmeye çalışıyoruz” dedi. 400 çocuk ve kadının katıldığı 4 saatlik gezide Tekin, çocukların yoğun ilgisi ve tezahüratıyla karşılandı. Cumhuriyet Halk Evleri’nin özellikle 2008’den beri 500 gönüllü genç ve 48 bin kadın ile sosyal yaşamdan yoksun bırakılan kadınların ve çocukların sorunlarını çözmeye çalıştığını belirten Tekin, “Bu kişilerin psikolojik, eğitim ve sağlık sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Okuma yazma bilmeyen birçok kadın artık internette sohbet edip hastaneden randevularını kendileri alabiliyorlar. Önümüzdeki süreçte bu projeleri Türkiye’nin dört bir yanına yayacağız. Bu çocuklarımız yarınların Fazıl Say, Rıdvan Dilmen, Gürsel Tekinleri olabilirler” dedi. Tekin, bu çalışmaların devlet olanaklarıyla yapılmasının daha iyi olacağını söyledi.

Masa, esnafa baskı

Tekin, Beyoğlu’nda sokaklardaki masaların belediye tarafından toplanmasıyla ilgili soru üzerine ise, “Beyoğlu turistlerin yoğun olarak bulunduğu bir ilçedir. Burada esnafın masalarının sandalyelerinin kaldırılması bölgede ticaret yapan en az 50 bin kişiyi mağdur edecektir. Beyoğlu Belediyesi bu soruna bir çözüm bulmalı, esnaf ise el ele vererek bir düzenlemeye gitmelidir. Zaten esnaf bir yandan ekonomik krizle, bir yandan da belediye baskısıyla uğraşıyor. Başbakanın bu sokaktan geçerken masaları kaldırın diye talimat vermesi otoriter yönetimin bir göstergesidir. Başbakan artık bu alışkanlıklarından vazgeçmelidir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.