Koca terörüne bir kurban daha!

Koca terörüne bir kurban daha!
Türkiye’de son zamanlarda eşleri tarafından şiddet gören ya da öldürülen kadınlara bir yenisi de Bodrum’dan eklendi.

Türkiye’de öldürülen kadınlara bir yenisi de Bodrum’dan eklendi.


MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde taksi şoförlüğü yapan 64 yaşındaki Erkan Demirsoy, konuşmak için evine çağırdığı eski eşi 45 yaşındaki Birgül Akgül'ü tabanca ile vurduktan sonra intihar etti. Boşanma nedeniyle psikolojik sorunlar yaşadığı ileri sürülen Demirsoy’un, kendisinden bir yıl önce ayrılan eşini barışmak için sık sık konuşmaya çağırdığı belirtildi.

İlçede taksi şoförlüğü yapan Erkan Demirsoy, bir yıl önce mahkemeye başvurarak kendisinden boşanan adliye katibi Birgül Akgül’ü, bugün saat 15.00 sıralarında konuşmak için Cumhuriyet Mahallesi Akasya Sitesi numara 36’daki dubleks evine çağırdı. Akgül’ün, eve girmesinden kısa bir süre sonra komşular iki el silah sesi duyunca, polise haber verdi.

Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri villaya gelerek içeri girdiklerine Demirsoy ve Akgül’ü salonda kanlar içinde üst üste yatarken buldu. Olay Yeri İnceleme ekipleri, Erkan Demirsoy’un, eski eşi Birgül Akgül’ü ruhsatsız 7.65 mm’lik tabanca ile başının arkasından vurduğunu, kadının salonda yere yuvarladığını, ardından tabancayı şakağına dayayarak tetiği çeken Demirsoy’un da eski eşinin üstüne düştüğünü belirledi.

İlçe Emniyet Müdürü Niyazi Turgay, olay yerine gelerek çalışmaları izledi. Savcının incelemesinin ardından Demirsoy ve Aksoy’un cenazelerinin otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderileceği belirtildi.

'İKİSİ DE İYİ İNSANLARDI'
Olayı polise haber veren komşuları, üç çocukları bulunan Erkan Demirsoy ve Birgül Akgül’ün çok iyi insanlar olduğunu belirterek, "Şoke olduk, çok üzüldük. Hiç beklemezdik. Bir yıl önce ayrılmışlardı ama sık sık biraraya gelirlerdi. Hatta bir ara yeniden birlikte olmayı denemek istemişlerdi" diye konuştu.

Bodrum Şoförler Odası Başkanı Aytekin Çanakçı da, olayı duyar duymaz Demirsoy’un evine geldi. Çanakçı burada gazetecilere yaptığı açıklamada, "İyi bir arkadaşımızdı ancak aile sorunları vardı. Son zamanlarda psikolojisi iyi bozulmuştu, sıkıntıdaydı. Ancak yine de böyle bir şey yapacağını tahmin etmezdik" dedi.

BOŞANMA NEDENİ ŞİDDET
Erkan Demirsoy’un ikinci eşi olan Birgül Akgül ile 17 yıl evli kaldığı ve bu evlilik boyunca eşinden şiddet gören Birgül Akgül’ün son dört yıl içerisinde iki kez boşanma davası açtığı, ancak Demirsoy’un ısrarı üzerine vazgeçtiği ortaya çıktı. 1. Asliye Ceza Mahkemesi kaleminde 16 yıldır memur olarak görev yapan Birgül Akgül’ün, bir yıl önce üçüncü kez dava açtığı ve çiftin bu kez boşandığı öğrenildi. Demirsoy ve Akgül çiftinin 16 yaşında Birkan isimli bir oğulları bulunurken, Erkan Demirsoy’un ilk evliliğinden Tarkan (30) ve Tufan (24) isimlerinde iki oğlu olduğu ve İstanbul’da yaşadıkları kaydedildi.

AKLİ DENGEMİ YİTİRMEK ÜZEREYİM
Birgül Akgül’ün dün mesai arkadaşlarına, 'Yarın eski eşimle bir kez daha konuşacağım. Beni çok sık arıyor. Biraraya gelemeyeceğimizi anlatacağım ve bir daha rahatsız etmemesini isteyeceğim. Bundan sonra kendi hayatımı yaşamak istiyorum. Onun baskıları ve psikolojik sorunlarıyla ben de akli dengemi yitirmek üzereyim' dediği öğrenildi.

BİRKAN HASTANEYE KALDIRILDI
16 yaşındaki Birkan Demirsoy, olayı komşularının telefon etmesi üzerine ziyarete gittiği arkadaşlarının evinde öğrendi. Baygınlık geçiren Birkan Demirsoy, Bodrum Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Bu arada Erkan Demirsoy’un çalıştırdığı taksi durağındaki iki şoförün, komşusunun ve boşanma davasında tanıklık yapan iki arkadaşının Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne getirilerek ifadelerine başvurulduğu belirtildi.

TARTIŞMA İZİ YOK
Olayın meydana geldiği evin salonunda yapılan incelemede ise herhangi bir tartışma izine rastlanmadığı, Demirsoy ve Akgül’ün meyve suyu içtikleri belirlendi. Savcılığın incelemesinden sonra evden çıkarılan cenazeler otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Birgül Akgül’ün çantası ve ceptelefonu ise evin 50 metre gerisine park ettiği 48 UM 742 plakalı özel otomobilinde bulundu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.