İlyas Öztekin

İlyas Öztekin

KAYNAK NEREDE? (1)

KAYNAK NEREDE? (1)

On yılı aşkın süredir bu gazetede hastalık ve olağan dışı sebepler hariç haftada bir gün yazıyorum.
12 yıldır her seçimden boynu bükük ayrılan millete bir türlü gerçekleri anlatamayan plan program alternatif diyenlere somut projeler sunamadığı söylenen CHP ilk defa halka gerçekleri gösteren ve milletin anlamaya başladığı AKP.nin telaşlandığı ayakları yere basan projeler sunuyor.
12 yıldır uyuyan devin uyanmakta olduğunu görenler telaşa kapıldı dört koldan saldırıyorlar.

Halkın kafasına bu defada “KAYNAK NERDE” sözünü yerleştirerek uyanmalarını engellemeye çalışıyorlar.
Onların yönettiği devletin resmi arşivlerinden alınan rakamlarla bu gün size kaynakların nerede olduğunu tek tek yazacağım.
İnanmayan okuryazar olan herkes devlet arşivlerine girip rakamların doğruluğunu araştırabilir.

CHP’nin;
Emekliye iki maaş ikramiye
Asgari ücretin 1.500 Tl.olması
Çiftçiye 1,5 milyona mazot satışı
Kölelik düzeninde çalışan taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi ve diğer vaatlerinin maliyeti (67)altmış yedi milyar olarak hesap edilmiş.
Yüzlerce kaynağı açıklamadan önce devletin resmi arşivindeki şu rakama bakınız:
Devletin bu gün TAHSİL EDEMEDİĞİ VERGİ ALACAĞI (69.7)milyar liradır.

Kimden tahsil edemiyor bu alacağını, memurdan işçiden asgari ücretliden emekliden ve diğer tüm bordrolu çalışandan mı? Mutlaka hayır diyeceksiniz. Zira onların vergileri bordrolarından peşin kesiliyor.
O zaman Devletin tahsil edemediği vergi borcu kimin?

 Kaçak sarayda toplanan AKP.li belediye başkanlarının,milletin a….sına koyduk diyen büyük ihaleler alan müteahhitlerin yandaş holdinglerin yandaş medyanın yandaş büyük işletmelerin İstanbul’u Ankara’yı göklere doğru yükselten yap satçıların.
Bunlar tahsil edilebilir mi?  Edilir. Edilirse tek kalemlik kaynak hazır mı? Fazlasıyla hazır. Kaynak(1)

Yine devlet arşivlerinde gerçek rakamlara dönelim. Türkiye de yoksulluk sınırı 3.280 TL. Asgari ücret brüt 978 bin 60 kuruştur.
Türkiye’de toplam emekli sayısı 9 milyon 850 bin. Bunun %96 sı açlık sınırının altında maaş alıyor. Asgari ücretle çalışan sayısı 5 milyon 250 bin. Çiftçi sayısı kayıtlı rakamlara göre 2 milyon 214 bindir.

Kaynaklara devam edelim. Halen devletin makam araçları sayısı 145 bindir. Bunlar piyasaların en pahalı ve lüks araçlarıdır. Her birinin fiyatı aylık harcadığı benzin mazot kullananların ücreti yıllık kasko bedelleri vergileri arızaları diğer giderleri hepsinin satılması halinde elde edilecek gelirler kaynak (2)

Halen devletin 7 uçağı vardır. Bunların yakıt ve personel masrafları satış fiyatları 6 Adetinin satılması halinde elde edilecek gelirler. Kaynak(3)

Ülkenin başkentinde halen birçok bakanlığın ve yan kuruluşlarının çoğu kiralık yerlerde hizmet vermektedir. Devlet bunlar için her ay milyarlarca kira ödemesi yapıyor. Hepsini bir yerde toplayıp vatandaşa hizmetin kolay yoldan sağlanmasının yanında devlet kiradan kurtulsun diye bunların Ak-saray da toplanması halinde Ak-sarayın aylık personel giderleri binlerce koruma maaşları araçları beslenenlerinin asgariye indirilmesi ile elde edilecek gelirler. Kaynak(4)

Tüm belediye ve devlet ihalelerinin Sayıştay denetimine alınarak devletin bire yaptırmasının mümkün olduğu iş ve hizmetlerini ona yapanların tespit edilip haksız kazançlarının geri tahsil edilmesi ile elde edilecek gelirler. Kaynak(5)

KAYNAK NERDE?.... Sözcüğünü beyninize kazımaya devam edip sizi tekrar yedi uyuyanlar mağarasına göndermek isteyenlere başka kaynak olarak yukarıdaki kaynakları sollayacak başta TOKİ rantları olmak üzere iki büyük şehirde göklere yükselen lüks konutların vergilerini göz yumulan kaçak konut ve plazaları ekleyin bakalım nasıl bir kaynak elde edilecek.
Örtülü ödeneği israfı milletvekili maaşlarını yandaş medyaya aktarılanları devletin gereksiz reklam harcamalarını Suriyeli göçmenlere, yedirilenleri, Libya’ya, Mısır’a Suriye’ye Somali’ye ve daha başka yerlere gönderilen paraları saymıyorum. 

Şimdi ey emekli kardeşim!.. Asgari ücretlim!.. İşçim!.. Memurum!.. Küçük esnafım!.. 7 Haziranda en güçlü sensin ülkeyi haramilerden kurtaracak olan senin siyasi tercihindir. 
Eğer halen devletin dağıttığı sosyal yardımlar düşünüyorsan onlar yıllardan beri sürdürülen ve hangi iktidar gelirse devam edecek olan ve senin vergilerinle temin edilen yardımlardır. Onlar kesilmeyecek artarak sürdürülecektir.

Hayatında bir kez doğru bir karar ver…DİN senin dinin senin dinine ibadetine hiçbir siyasi güç karışamaz müdahale edemez.
Camiler geçmişte de doluydu şimdide dolu.

Geçmişte namuslu dürüst yetim hakkı yemeyen Müslümanlarla doluydu.
Şimdi hırsız soyguncu yetim hakkı yiyen ülkeyi ve seni soyan haftada bir bakara makara diyen Üsküdar’a kabe getiren yedikleriyle doymayınca kuranı pasta yapıp yiyen SÜSLİMAN çoğunluğu dolduruyor.

KARAR SENİN.KAYNAK NERDE DİYENLERE HAS…TİR ORADAN DE.
Not.
(Kaynak makalesinin devamı haftaya)
  

Önceki ve Sonraki Yazılar
İlyas Öztekin Arşivi