EN BÜYÜK ENGEL EŞİTSİZLİKTİR!

EN BÜYÜK ENGEL EŞİTSİZLİKTİR!
3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla, özel gereksinimli bireyler ve aileleri için dayanışma yemeğinde konuşan Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, en büyük engelin eşitsizlik olduğunu belirterek, "Kente saygı, kente sevgi ve kentte eşitlik

Küçükçekmece Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla, özel gereksinimli bireyler ve aileleri için dayanışma yemeği düzenledi. Dünya Engelliler Günü kapsamında, ilçede faaliyet gösteren Kumsal Özel Eğitim Uygulama Okulu bünyesinde hizmet verecek olan ‘Spor Salonu ve Uygulama Sınıfı’nın açılışı da gerçekleştirildi. Engellilerin kent hakkına sahip çıkarak, onları kent yönetimine dahil etmek amacıyla Küçükçekmece Nikah Sarayı’nda düzenlenen yemeğe, bine yakın özel gereksinimli vatandaş ailesiyle birlikte katıldı. İlçede ikamet eden vatandaşlar, Küçükçekmece ilçe protokolü ile bir araya gelerek, ihtiyaç ve beklentilerini dile getirdi. Görme engelli Avukat-Yazar Eşber Yağmurdereli, engelli ve ödüllü sporcular; Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Baş Antrenörü Sedat İncesu, İBB sporcusu Nazmi Aşkın ve Caner Aşkın, İBB Paralimpik yüzücüsü Beytullah Eroğlu ile Elif İldem de katılımları ve toplumsal farkındalık mesajlarıyla geceye destek verdi.

Durmadan çalışacağım

Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, gerçek olan tek engelin eşitsizlik olduğuna dikkat çekerek, "Kente saygı, kente sevgi ve kentte eşitlik için öncelikle engelleri ortadan kaldırmamız gerekiyor. Sizlerin sosyal hayat içinde daha etkin bir rol oynamanızı sağlamak önceliklerimiz arasındadır. Üretimi yapılmakta olan ve yapılacak her yatırımın engelsiz olması için kriterler ve şartlar belirledik. Herkesin sinemaya gidebildiği, parklarda, sokaklarda gezebildiği bir Küçükçekmece’ye ulaşana kadar durmayacağız. Sizlere eşit ve adil bir kent kurmak için durmadan çalışacağımın sözünü veriyorum" diye konuştu.

Engelleri sporla aşın

Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Baş Antrenörü Sedat İncesu, engellerin sporla aşılabileceğine dikkat çekerek, katılımcılara, "Anadolu Efes’ten yetişmiş, profesyonel bir basketbolcu iken çok ciddi bir sakatlık geçirerek, basketbol hayatıma son verdim. Yaşadığım travma beni adeta dönüştürdü. Ben en büyük başarıların arkasında ciddi travmalar olduğuna inanıyorum. Hareketten ve spordan vazgeçmeyin" sözleriyle seslendi. İBB sporcusu Caner Aşkın’ın babası Nazmi Aşkın, oğlunun 9 yaşından itibaren yüzde yüz sporla yaşama geri döndüğünü ifade ederek, engellerin sporla aşılabileceği mesajı verdi.

Engel olmayın, destek olun

2020 Tokyo Paralimpik Oyunları’nda ülkemizi temsil etme hakkı kazanan ve şuan da ‘klinik psikoloji’ dalında yüksek lisansını gerçekleştiren milli yüzücü Elif İldem ise ailelere; "Bize engel olan düşünceler ve davranışlar sonucu bir kafesin içinde yaşamak zorunda kalıyoruz. Bu konuda ailelere büyük görevler düşüyor. Bana ailem hiçbir zaman sen engellisin yapamazsın demedi. Çocuklarınıza engel olmayın, destek olun" çağrısı yaptı.

Mücadeleden vazgeçmeyin

Avukat - Yazar Eşber Yağmurdereli, engellilerin okumaktan ve kendini geliştirmekten vazgeçmemesi gerektiğini söyleyerek,''Eğitimin aslı bilgiye ulaşma meselesidir. Bilgiye ulaşmak günümüzde herkes için daha kolay. Günümüzde, teknoloji o kadar gelişti ki ulaşamamak bizim engelimizle alakalı değildir. Bilgi özgürleştirir, bağımsız kılar. Hayat bir mücadele alanı. Bizler bu alana biraz daha geriden başladık. Yarışmazsanız ezilirsiniz. Mücadeleyi sürdürmeye devam edin'' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.