Küçükçekmece Belediyesi: 'Pandemi döneminde 90 bin koli gıda yardımı yapıldı'

Küçükçekmece Belediyesi: 'Pandemi döneminde 90 bin koli gıda yardımı yapıldı'
Küçükçekmece Belediyesi, pandeminin 1. yılında neler yaptıklarını açıklayan bir 'pandemi karnesi' yayınladı. Buna göre, pandemi döneminde 90 bin koliye yakın gıda yardımı yapıldı.

Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, Türkiye'de pandeminin başlangıcının 1. yılına özel yaptığı değerlendirmede,  “2020 hepimize hafızalarımızdan silinmeyecek bir yıl yaşattı. Covid-19 salgını ile milletçe ve tüm insanlık olarak gözle göremediğimiz ve sınırlarını kestiremediğimiz bir mücadelenin içine girdik. Belki de hayatımızın en zor sınavlarından biri olan Covid-19 ile birçok önceliğimiz farklılaştı. Normallerimiz yerini yeni normallere bırakırken, dayanışma ve yardımlaşmanın ne denli yaşamsal olduğunu bir kez daha deneyimledik. Özellikle nüfusun yoğun olduğu kentsel alanlarda etkisini daha fazla gösterdi. Kentsel ölçekte, vatandaşa en yakın hizmet sunmakla yükümlü olan yerel yönetimlerin misyonu salgın sürecinde daha da önem kazandı. Bilgilendirme, dayanışma, kent temizliği ve hijyeni, dezenfeksiyon ve özellikle de gıda ve erzak yardımlarımız ile hiçbir vatandaşımızı mağdur etmemek için var gücümüzle çalıştık. Gece  gündüz demeden büyük bir gayret ve özveriyle çaba gösteren tüm ekip arkadaşlarıma ve hassasiyetlerinden dolayı Küçükçekmeceli vatandaşlarımıza teşekkür ederim. Bugünleri geride bırakacağımıza ve birlikte başaracağımıza inanıyorum” dedi.

7 binin üzerinde özel mülk dezenfekte edildi

Küçükçekmece Belediyesi tarafındna açıklanan verilere göre, "Sağlık Bakanlığı’nın talimatlarına uygun bir şekilde ilçe genelinde ve gelen talepler üzerine özel mülklerde dezenfeksiyon çalışmalarını sürdüren Küçükçekmece Belediyesi, 1 yılda 15 bin 52 sokak temizliği, 2 bin 60 kamu binası ve 7 bin 71 özel mülkün dezenfeksiyon işlemlerini gerçekleştirdi" denildi.

Aynı zamanda değerlendirmede, Küçükçekmece Belediyesi'nin sosyal yardımdan, hijyene; denetimden, kültür-sanata vatandaşların koronavirüs tedbirleri kapsamında hareket etmesi için önlemler alındığı vurgulanarak, "Küçükçekmece Belediyesi İletişim Merkezi çalışanları pandemi süreci boyunca özverili bir çalışma örneği sergileyerek, vatandaşların çağrılarını yanıtsız bırakmadı. Pandemi başından itibaren 408 bin 988 çağrı yanıtlayarak, vatandaşla iletişim noktasında köprü olan ekipler, İletişim Merkezi’ne gelen istek, talep ve şikayetleri ilgili birimlere iletti" ifadeleri kullanıldı.

90 bin koliye yakın gıda yardımı

Aynı zamanda ihtiyaç sahiplerine 1 yıl boyunca 89 bin 253 koli gıda yardımı yapıldığı ve sosyo-ekonomik yönden muhtaç ve yemek yapamayacak durumda olan ailelere ise 755 bin 812 porsiyon sıcak yemek dağıtımının yapıldığı, 65 yaş üstü vatandaşları ilaç temini, market alışverişleri gibi ihtiyaçları da zabıta ekipleri tarafından karşılandığı belirtildi.

Ayrıca, ihtiyacı olan vatandaşlara Küçükçekmece İyilik Merkezi Giyim Mağazasından kıyafet yardımı da yapıldı.

Online kültür ve sanat etkinlikleri

Pandemi sebebiyle kalabalık kutlama gösterilerinin yapılamadığı milli ve resmi bayramlarda, belediyenin çeşitli eğlenceler organize edip bando otobüsü ile konser vererek kutlama yapıldığı hatırlatılarak, sosyal medya üzerinden online kültür ve sanat etkinlerinin yayınlanarak Küçükçekmecelilerle dijital festivalin buluşturulduğu belirtildi.

Sokak hayvanlarına da mama ve su takviyesi

Pandemi döneminde sokak hayvanlarıının da ihmal edilmediği belirtilen değerlendirmede, 'Sokağa çıkma kısıtlamalarında sokaktaki can dostları da ihmal etmeyen belediye ekipleri, mama ve su odaklarına düzenli periyotlarla takviye yaparak, sokak hayvanlarının aşılarını da unutmadı" denildi.

Belediyenin pandemi döneminde yaptıkları sayısal olarak şöyle ifade edildi:

Çağrı: 408 bin 988
Koli gıda yardımı:89 bin 253
Porsiyon yemek:  755 bin 812
Sokak temizliği:15 bin 052
Kamu binası temizliği: 2 bin 60
Kaynak kurutma: 11 bin 973
Özel mülk dezenfeksiyonu:7071
İbadethane temizliği:  795
Tek kullanımlık seccade: 963 bin 600

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.