KÜÇÜKÇEKMECE’DE BAYRAM ÖNCESİ İHTİYAÇ SAHİPLERİ UNUTULMADI

KÜÇÜKÇEKMECE’DE BAYRAM ÖNCESİ İHTİYAÇ SAHİPLERİ UNUTULMADI
Küçükçekmece Belediyesi, sosyal belediyecilik ilkesiyle ilçede düzenli periyotlarla gerçekleştirdiği ‘Evde Temizlik ve Kişisel Bakım Hizmeti'ni Kurban Bayramı öncesinde yoğunlaştırdı. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri, 100’ün üzerinde ihtiyaç s

Başkan Kemal Çebi: Sosyal adalet anlayışıyla, insana dokunan projeler üretiyoruz

Tüm vatandaşların yaklaşan Kurban Bayramı’nı tebrik eden Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, “Yerel yönetimler olarak,  alt yapı ve imar faaliyetlerinin tek görevimiz olmadığının, sosyal refahın sağlanmasının ve sosyal dokunun iyileştirilmesinin başlıca görevlerimizden biri olduğunun farkındayız.  Sosyal belediyecilik ruhuna uygun, insana yatırımı ön planda tutan bir yaklaşımın vatandaşlarımızı daha fazla mutlu ettiğini gözlemliyor bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlçemizde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın sosyal yardımları hızlı, adil ve sürekli bir şekilde alabilecekleri, görmezden gelinmedikleri bir sistem kurduk. İhtiyaç sahiplerimizi tespit noktasında iyi bir envantere sahibiz. 65 yaş üstü büyüklerimizin gündelik yaşamdan soyutlanmadan yaşamasına, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin önüne geçmeye ve toplumsal huzur ve esenliğin sağlanmasına aracılık etmeyi sürdüreceğiz. Bu doğrultuda kentte insana dokunan hizmet politikaları üretmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

100’ün üzerinde ihtiyaç sahibine  ulaşıldı

Kurban Bayramı öncesi ilçedeki hasta, yaşlı, sosyal ve ekonomik yönden yoksun vatandaşlarla,  özel gereksinimli kent sakinlerinin ev temizliği, tamirat- tadilat işlemleriyle kişisel bakımlarını gerçekleştiren ekipler, bayramı karşılamaya hazır hale getirdi. Bu kapsamda, 65 yaş üstü ve ihtiyaç sahibi 101 Küçükçekmeceli’nin ev temizliği belediye ekipleri tarafından yapılırken, 63 özel gereksinimli vatandaşa da kişisel bakım ve kuaförlük hizmeti verildi.

Evlerde dip-köşe temizlik yapıldı, kuaförlük hizmeti verildi

Ekipler, ihtiyaç sahibi vatandaşların evlerinde dip köşe temizlik yaparak bayrama hazır hale getirdi.  Halıları süpürüp silen ekipler, cam kapı ve çerçevelerden mutfak, tuvalet ve banyoya detaylı temizlik gerçekleştirerek, tamirat ve tadilat işlemlerini de tamamladı. Özel gereksinimli, yaşlı vatandaşlar ile yatağından kalkamayan hastaları kendi evinde ziyaret eden ekipler kuaförlük ve tıraş gibi öz bakımlarını da gerçekleştirdi.

Başvurular, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'ne yapılıyor

Evde bakım hizmetinden faydalanmak isteyen vatandaşlar, Küçükçekmece İstasyon Mahallesi’ndeki Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'ne başvuruda bulunarak,  444 4 360 numaralı telefondan ayrıntılı bilgi edinebilirler

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.