KÜÇÜKÇEKMECE’DE EVRENSEL AŞURA MATEMİ

KÜÇÜKÇEKMECE’DE EVRENSEL AŞURA MATEMİ
Küçükçekmece Belediyesi Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde düzenlenen "Evrensel Aşura Matem Merasimi"nde, Kerbela'da 1382 yıl önce şehit edilen Hz. Muhammed'in torunu Hz. Hüseyin ve 71 yakını anıldı.

Caferilik İnancını Tanıtma ve Araştırma Derneği'nin (CAFERİDER) düzenlediği ve Dünyadaki Aşura Matem törenlerinde UNESCO tarafından birçok açıdan en nitelikli tören olarak gösterilen Halkalı'daki matem  törenine bu yıl da vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Kemal Çebi: İmam Hüseyin’in mücadelesi, hak ve adalet mücadelesi olarak hafızalara kazınmıştır

 

Törene katılan Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, vatandaşlara; “Kerbela matemini yüreğinde taşıyan tüm ehlibeyt sevdalılarını selamlıyor, Hz. Hüseyin’i ve onunla birlikte can veren tüm yarenleri saygıyla anıyorum. On Muharrem “Aşura”  tüm Peygamberlerin kurtuluşa erdiği ancak İmam Hüseyin'in zalimce şehit edildiği kara bir gündür. İmam Hüseyin’in  mücadelesi,iktidar hırsıyla yanıp tutuşan bir zihniyetin karşısında insani ve İslami değerleri korumak adına verdiği hak ve adalet mücadelesi olarak hafızalara kazınmıştır. Kerbelâ matemini yüreğimizde taşırken, tutulan tüm oruçlar, dağıtılan tüm lokmalar ve İmam Hüseyin aşkına tutulan yaslar dilerim ki Hakk katında kabul ve makbul olsun. Bugünü layığınca yad edebilmeyi ümit ediyorum” sözleriyle seslendi.

 

İzleyenler gözyaşlarını tutamadı

Tören öncesi Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Matem sembolü olan siyah kıyafet giyen vatandaşlar erken saatlerde kortejler halinde salona geldi. Yoğunluk dolayısıyla salona giremeyenler etkinliği dışarıda kurulan dev ekrandan takip etti. Törende Zeynebiye Tiyatro Ekibi’nin sahnelediği, Kerbela'da yaşananların anlatıldığı skeç, izleyenlere duygusal anlar yaşattı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.