Özlemlerini şiirle anlattılar

Özlemlerini şiirle anlattılar
Küçükçekmece Belediyesi’nin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlediği ‘Ata’ya Özlem’ konulu Şiir Okuma Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri verildi

Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen ödül törenine, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşcı, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Güven Aydın başta olmak üzere okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e özlemlerini şiirlerle anlatan Küçükçekmeceli öğrenciler ve öğretmenler herkesi duygulandırdı. Programda, yarışmada derece alan öğrenciler ve öğretmenler Ata’ya Özlem şiirlerini seslendirdi. Dereceye girenlere para ödülü verildi.

Onlar bizim geleceğimiz

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından söz alan Belediye Başkanı Kemal Çebi, "Ata’ya saygı ve özlem güneş enerjisi gibidir. Dünya döndükçe devam edecektir. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk bu Cumhuriyeti bize hediye etti, gençlere emanet etti. O her şeyin 100 yıl, 300 yıl sonrasını planladığı gibi ülkenin de kime emanet edilebileceğini iyi biliyordu. Özellikle çocuklarımıza çok iyi bakalım, onlar bizim geleceğimiz. Cumhuriyetin değerleri hiç yaşamamış olanların çok daha fazla bildiği bir şeydir. Bu ülkede her kim hangi kurumda nerede görev yapıyorsa yapsın, asla Mustafa Kemal Atatürk’e ve Cumhuriyet’e borcumuzu ödeyemeyiz. Bu konuda kendimi çok sorumlu hisseden, yaptığım görevlerde Cumhuriyet’e borcumu tamamlayabilecek miyim diye düşünen biriyim. Ben bugün 52 yıl yaşadığım 800 bin nüfuslu bir yerde belediye başkanı seçilebiliyorsam bu Cumhuriyet’in eseridir. Sanatçı sanatçı olabiliyorsa, öğretmen, öğretmenlik yapabiliyorsa bu Cumhuriyetin eseridir” dedi.

Unutturmamak lazım

Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşçı da, "Değerlerimize sahip çıkmamız lazım. Mustafa Kemal Atatürk de bunlardan bir tanesi. Unutmamak, unutturmamak lazım. O nedenle bu yapılan çalışmayı önemsiyorum. Bu tür yarışmalar çocuklarımızın özgüveninin gelişmesine de sebep oluyor. Biz öğrencilerimizin karakterlerinin gelişmesine çok önem veriyoruz. Eğitim sisteminin bir paydaşı da öğrenciler. Bu nedenle okullara yazı gönderdim. Eğitim sistemiyle alakalı öğrencilerimiz ne düşünüyor. Ortaokul, ilkokul ve lise öğrencileri ne düşünüyor. Bununla alakalı bir veri toplayacağız" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.