8 ülkenin kültürü İstanbul’a taşındı

8 ülkenin kültürü İstanbul’a taşındı
Türkiye ve İtalya’yı ortak bir paydada buluşturan “Paylaşılan İşaret” adlı gravür sergisi, düzenlenen törenle açıldı. İtalyan Kültür Merkezi, Roma Güzel Sanatlar Akademisi ve Küçükçekmece Belediyesi ortaklığıyla izleyiciye sunulan 72 çalışma, 8 ayrı ülken

 

Binlerce yıllık geçmişleriyle birbirine bağlı olan ve son yıllarda çağdaş sanata olan bakışlarını daha da genişleten Türkiye ve İtalya,  “Paylaşılan İşaret” adlı sergiyle bir araya geldi. Roma Güzel Sanatlar Akademisi doçentleri Fatih Mika, Paolo Laudisa, Anna Romanello ile birlikte otuz öğrencinin çalışmalarından oluşan sergi, Küçükçekmece Belediyesi Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıldı.

Akdeniz’in kültürel olarak farklı iki ülkesi, yüzyıllar boyunca birçok insan ve kültürün kavşak noktası oldu. İstanbul, İtalya ile olan bu ortaklığı güçlendirerek, Roma Güzel Sanatlar Akademisi Grafik Sanatlar Atölyeleri’ni Küçükçekmece’de ağırlıyor. Uluslararası boyutta büyük önem taşıyan serginin açılışına, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, İtalyan Kültür Merkezi Müdürü Gabriella Fortunato, Roma Güzel Sanatlar Akademisi doçentleri Fatih Mika, Paolo Laudisa, Anna Romanello, üç öğrencisi ve sanatseverler katıldı.

İKİ ÜLKE ARASINDAKİ DOSTLUĞU BÜYÜTTÜK

Roma Güzel Sanatlar Akademisi öğretmenleri Paolo Laudisa, Anna Romanello ise Türkiye’de olmaktan mutluluğu dile getirerek, “Öğrencilerimizin yapmış olduğu her eseri birer iz olarak kabul ettik. Bu nedenle adını “Paylaşılan İşaret” koyduk. Böyle farklı ülkelerden genç sanatçıların eserlerini bambaşka bir ülke olan Türkiye’de sergilemekten mutluyuz. “ diye konuştular. İtalyan Kültür Merkezi Müdürü Gabriella Fortunato, kültüre ve sanata verdiği önemden dolayı Belediye Başkanı Aziz Yeniay’ı tebrik ederek şunları söyledi:  “İtalyan Kültür Merkezi olarak, iki ülke arasındaki dostluğun gelişmesinden dolayı çok mutluyuz. Bunun devamını bekliyoruz. Hocalarımızı ve öğrencilerimizi kutluyorum.”

BU İLÇEDE KÜLTÜR VE SANAT OLMAZSA OLMAZ

Roma ve İstanbul’un birbiriyle yakından ilişkili iki kültür başkenti olduğunu ifade eden Başkan Aziz Yeniay, bu serginin Küçükçekmece açısından farklı bir anlam taşıdığını söyledi. Başkan Yeniay bu anlamı, “Bu ilçede kültür ve sanat olmazsa olmazdır. İlçemizin bu iki kültürü birleştiren eserlerle buluşması çok anlamlı. Sergiyi gezen herkes, tarihe yolculuk edecek ve düşünce dünyasında yeni boyutlar oluşturacak.” sözleriyle ifade etti.

Roma Güzel Sanatlar Akademisi Grafik Sanatlar Atölyeleri’nin eserlerinden oluşan sergide 3 eğitmenin kendi teknikleriyle hazırladıkları 4’er çalışması yer alırken, 30 ayrı öğrencinin de ikişer çalışması izleyiciyle buluşuyor. Genç sanatçıları bir araya getiren “Paylaşılan İşaret”, 25 Temmuz tarihine kadar Cennet Kültür ve Sanat Merkezi sergi salonunda açık kalacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.