Anadolu’nun renkleri Küçükçekmecede buluştu

Anadolu’nun renkleri Küçükçekmecede buluştu
Küçükçekmece Belediyesi Cennet, Halkalı ve Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezleri halk oyunları kurslarına devam eden kursiyerler, sene boyunca öğrendikleri Anadolu’nun dört bir yanına ait motifleri, yıl sonu gösterisinde sahneledi.

Her bir figürü; sevinç, dua, müjde, dilek veya sitemi ifade eden halk oyunları coşkusu Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde yaşandı.  Programda, Türkiye’nin dört bir yanına ait renkler Küçükçekmecelilerle buluştu. Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin İpek ve M. Besim Müftüoğlu’nun da katıldığı gösteriyi, vatandaşlar da büyük beğeniyle izledi.

 Programda, halk oyunları usta eğitmenleri Abdullah Berk, Nahit Akdemir ve Volkan Ülker’den ders alan öğrenciler, Gaziantep, Kırklareli, Artvin, İzmir ve Adıyaman yörelerine ait halk oyunlarını sahneledi. Coşkulu ve eğlenceli dakikalar yaşayan katılımcılar da programda kursiyerlere alkışlarla eşlik etti. Üstün performanslarından dolayı kursiyerleri tebrik eden Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin İpek, usta eğitmenlere teşekkür ederek çiçek verdi.

 Eğitmen Nahit Akdemir’den ders alan tulum atölyesi kursiyerleri de gecede, performanslarını sahneledi. Program, KKTC’de Küçükçekmece’yi Dünya Çocuk Günü’nde temsil eden eğitmen Volkan Ülker’in öğrencilerinin sahnelediği Kırklareli yöresine ait halk oyunları gösterisiyle son buldu.

 Şimdiye dek kültür ve sanat merkezlerinde 53.988 kişiye ücretsiz sanat eğitimi veren Küçükçekmece Belediyesi, 1018’ i yetişkin, 1194’ ü çocuk ve genç olmak üzere 2212 kişiye de modern halk dansları branşında eğitim verdi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.