ANADOLUYA RUH VERENLERİN HAYATLARI DUYGULANDIRDI

ANADOLUYA RUH VERENLERİN HAYATLARI DUYGULANDIRDI
Araştırmacı-yazar Sadık Yalsızuçanlar, Küçükçekmece Belediyesi kültür-sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘Anadolu’ya Ruh Verenler’ adlı söyleşiye katıldı.

Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde İslam büyüklerinin hayatlarından çarpıcı kesitleri Küçükçekmeceli vatandaşlarla paylaşan Yalsızuçanlar, katılımcıları manevi bir yolculuğa çıkardı.

Anadolu’da 800’ü aşkın arif yaşamasına rağmen, bunlardan pek çoğunun tanınmadığını kaydeden Yalsızuçanlar, Hz. Rabia, Hacı Bayram-ı Veli, Hasan-ı Basri, Hallac-ı Mansur gibi zatların hayatlarını anlattı.

‘GÜNDE BİN REKAT NAMAZ KILARDI’

“Hiçbir arif yoktur ki bir arif yetiştirmesin diye bir söz vardır. Bizi Hakka vasıta eden ariflerden birkaç örnek vereceğim. Bunlardan bir tanesi de Hz. Rabia. O kendisini Allah’a teslim eden en güzel kişilerden bir tanesi. Nefsini açlıkla terbiye ediyor” diyen Sadık Yalsızuçanlar, Hz. Rabia’nın Peygamber Efendimizi (SAV) örnek alarak günde bin rekat namaz kıldığını ve sık sık oruç tuttuğunu söyledi.

‘ALLAH YOLUNDA ELİNİ, KOLUNU KAYBETMİŞTİR’

Hasan-ı Basri Hazretlerinin Hz. Rabia’ya muhabbetinden de bahseden Yalsızuçanlar kadın evliyaların cinsiyet üstü bir hal aldığını erkek ya da kadın gözüyle bakılamayacağını vurguladı. Hallacı Mansur’un Allah yolunda elini kolunu kaybettiğini de kaydeden Yalsızuçanlar, O’nun kendini Allah’a teslim ederek, inanılmaz bir sabır gösterdiğini ifade etti. Program sonunda Yalsızuçanlar, katılımcıların sorularını yanıtladı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.