Avcılar'dan Arif Sağ fırtınası

Avcılar'dan Arif Sağ fırtınası
Avcılar Belediye Konservatuarı Halk Müziği Korosu, ilk konserini ‘Öğretmenler Günü’nde verdi…
İstanbul’da 40 belediye arasında “tek belediye konservatuarı ünvanına sahip olan” Avcılar Belediye Konservatuarı Halk Müziği Korosu, ilk konserini ‘Öğretmenler Günü’nde verdi…

Hocaların Hocası Yücel Paşmakçı ve ustaların ustası Arif Sağ’ın solistlinde gerçekleşen Konser büyük ilgi gördü…
Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, Avcılar Belediye Konservatuarı’nda, müzik ustaları Yücel Paşmakçı, Arif Sağ ve Erdal Erzincan’ın ders vereceğini belirterek, “Konservatuarımızda 3 kuşak bir arada. 4’üncü kuşağı da yetiştireceğiz” dedi.

Avcılar Belediye Konservatuarı Halk Müziği Korosu, ilk konserini ‘Öğretmenler Günü’nde verdi. Sanatta 60. yılını kutlayan, hocaların hocası olarak nitelendirilen Yücel Paşmakçı’nın yönetiminde, ustaların ustası Arif Sağ’ın solistliğinde gerçekleşen Öğretmenler Günü Konseri, 24 Kasım Pazartesi günü saat 20.00’de Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenlendi.

 AVCILAR BELEDİYE KONSERVATUARI KÖY ENSTİTÜLERİ ANLAYIŞI İLE EĞİTİME BAŞLADI


 Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, Avcılar Kaymakamı Hulusi Doğan, İlçe Emniyet Müdürü Erol Öztaş, Milli Eğitim Müdürü Emin Engin, Avcılar Belediyesi Meclis Üyeleri, ilçe yöneticileri, öğretmenler ve vatandaşların katıldığı konser, büyük ilgi gördü...

Konser öncesi bir konuşma yapan Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, İstanbul’da Büyükşehir dahil, 40 belediye arasında tek belediye konservatuarına sahip olduklarını belirterek, “Göreve gelir gelmez, "Her genç bir müzik aleti çalacak" sloganı ile yola çıktık. Önce Orkestra Müdürlüğü’nü ardından Avcılar Belediye Konservatuarı’nı kurduk. Konservatuarımızda, hocaların hocası Yücel Paşmakçı, yine bir usta isim; Arif Sağ ve değerli müzisyen Erdal Erzincan ders vermektedir.

Böylece, Konservatuarımızda 3 kuşak bir arada. 4’üncü kuşağı da yetiştireceğiz” dedi.
Konuşmasında, Köy Enstitüleri’nin önemine de değinen Başkan Toprak Benli, Avcılar Belediye Konservatuarı’nın da Köy Enstitüleri anlayışı ile eğitime başladığına dikkat çekti ve şunları söyledi: “Batı’da Rönesans ile başlayan aydınlanmanın bir benzeri ülkemizde Anadolu’da Köy Enstitüleri ile başladı Eğitim ordusunu kuran Köy Enstitüleri, aydınlar ve sanatçılar da yetiştiren çok önemli bir kurumdur. Kurtuluş Savaşı’nı kazanan Gazi Mustafa Kemal, ülkeyi kalkındırma projelerini başlatırken, sanatı ve müziği ihmal etmemiştir.”

Bilgi sanat ve sporun insanlara güç, özgürlük ve erdem kazandırdığını da belirten Başkan Dr. Toprak Benli, “Sosyalleşen bir gençlik yaratmak istiyoruz. Avcılar’da gençlerimizin okul sonrası donanımlarını artırmak, ruhen ve bedenen sağlıklı olmalarına katkı sunmak için çalışmalarımız sürmektedir” açıklamasında bulundu.

Başkan Dr. Handan Toprak Benli, konuşmasının ardından Avcılar Belediyesi Kent Konseyi Başkanı ve emekli İngilizci Öğretmeni Mert Ali Ak’a, Nutuk, çiçek ve plaket verdi.

Mert Ali Ak da konuşmasında, “Tahtanın başına geçerek Latin harflerini öğreten Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Baş Öğretmen olarak kabul edildiği 24 Kasım, bilim, çağdaşlaşma ve akılın buluştuğu gündür” dedi. Mert Ali Ak da konuşmasında, Köy Enstitüleri’nin ülkeye önemli değerler yetiştirdiğinin altını çizdi.

 BAŞKAN’DAN ÖĞRETMENLERE NUTUK HEDİYESİ

‘Hocaların hocası' olarak nitelendirilen Yücel Paşmakçı ile birlikte sahneye çıkan Arif Sağ, Avcılar Belediye Konservatuarı'ndaki öğrencilerle, İstanbul Avcılar’daki 4'üncü nesle de sanatı sevdireceklerini söyledi.

Salondakilerin zaman zaman Türk bayraklarını sallayarak türkülere eşlik ettiği konseri değerlendiren Arif Sağ, sanatın toplumda büyük öneme sahip olduğunu, talana, sahtekarlığa izin vermediğini belirtti. Yaklaşık 2 saat süren konserin ardından Avcılar Kaymakamı Hulusi Doğan ve Başkan Dr. Handan Toprak Benli tarafından Yücel Paşmakçı ve Arif Sağ’a çiçek ve plaket sunuldu. Konserde katılımcılara Türk Bayrağı ve Nutuk hediye edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.