Aysun Gültekin’le türkü ziyafeti

Aysun Gültekin’le türkü ziyafeti
Küçükçekmece Belediyesi’nin her ay gerçekleştirdiği ‘Başak İkiz’le Anadolu’ya Güzelleme’ programı bu ay, Türk Halk Müziği’nin beğenilen sesi, TRT sanatçısı Aysun Gültekin’i ağırladı.
Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Küçükçekmece Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Kuzugüden ve çok sayıda türkü sever katıldı. Program boyunca TRT sanatkarlarından Fuat İkiz’in bağlaması eşliğinde, ‘Karadır Kaşların’, ‘Altın Hızma’ gibi kendisiyle özdeşleşen birçok türküyü seslendiren usta sanatçı, türkülere kattığı eşsiz yorumuyla dinleyenlerden büyük alkış aldı.
‘Başım dik girdiğim yerden başım dik çıktım’
Söyleşide moderatör Başak İkiz’in sorularını yanıtlayan ünlü sanatçı,  emekli olma sürecini ve TRT’nin kendi hayatındaki önemini şu sözlerle anlattı: “TRT bizim için bir okul. TRT’nin dışarısına çıkmaktan hep çekindim. O nedenle kaset çalışmam olmadı. Yurttan Sesler korosu olmasa çok önemli klasik eserler okunmayacaktı. Çocukluğumda Turan Engin gibi isimleri dinleyerek büyüdüğüm için çok şanslı olduğumu düşünüyorum. TRT’de bu isimlerle çalışma imkanı bulduğum için de çok şanslıyım tabii ki. Böyle bir iş ortamına başım dik girdim ve başım dik çıkmak istedim. Kambur bir şekilde ayrılmak istemedim. O nedenle emekli oldum.”
‘ağzımıza yakışanı okuyalım’
“Ağzımıza yakışanı okumak, her türküyü katletmemek lazım. Gençlere kızmıyorum, sadece uyarıyorum. Telefonları olanları arayıp söylüyorum. Doğruyu okumak varken neden yanlışı okusunlar, daha fazla çalışıp daha iyiyi okumasınlar.”diyerek gençlere nasihatte bulunan sanatçı, çocukların da küçük yaşlarda televizyona çıkıp meşhur olmalarının, ileriki yaşlarda kendilerini olumsuz etkileyeceğini söyledi.
Özel hediye duygulandırdı
Hayranlarından birinin sahneye çıkarak kendisine yazdığı Akrostiş şiiri okuması ve hediye etmesiyle duygulanan Aysun Gültekin, “Benim sarayım, köşküm olmadı ama ben gönül köşküne oturmayı başardım. İşte türkülerimizin gücü ve büyüklüğü” diye konuştu. Program sonunda usta isim Aysun Gültekin’e teşekkür ederek çiçek veren Başkan Yardımcısı Mustafa Kuzugüden de, “Yüreklerimize acıları koydu türkülerle. Kendisini burada ağırlamaktan mutluluk duyduk. Sanat hayatındaki başarıların devamını dilerim.”diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.