Bahadıroğlu Çanakkale'yi anlattı

Bahadıroğlu Çanakkale'yi anlattı
Ünlü tarihçi-yazar Yavuz Bahadıroğlu, Küçükçekmeceli gençlere Çanakkale ruhunu anlattı.
Küçükçekmece Belediyesi Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde ‘İnancın Zaferi Çanakkale’ başlıklı söyleşide konuşan Yavuz Bahadıroğlu, gençlere seslenerek, “Bugün burada özgürce oturup şamata yapabiliyorsanız bu Çanakkale şehitleri sayesindedir” dedi.

“ÇANAKKALE BİZİM KARDEŞLİĞİMİZİN ADRESİDİR”
Çanakkale şehitlerinin nasıl bir ruh içerisinde savaştığından da bahseden Bahadıroğlu, “Çanakkale şehitleri erdemli, kardeşlik ruhu taşıyan insanlardı. 5. Ordu komutanı Liman Von Sanders diyor bunu. Bekar askerler, çoluk çocuklu askerlerin önlerine atıyor kendilerini ölmesinler diye. Kardeşliğimizin adresi Çanakkale’den geçiyor” dedi.

“CEVAT PAŞA’NIN HATIRALARINI MUTLAKA OKUYUN”
Gençlere 57. Alay’ın hikayesini de anlayan Bahadıroğlu, “Çocuklar, Mehmet Akif’in Çanakkale şiiri ile İstiklal Marşı’nı ezbere bilmelisiniz. Cevat Paşa’nın hatırlarını mutlaka okuyun. Bir devletin en büyük projesi gençleri ve çocuklarıdır. Bu okullar, kültür merkezleri sizin eğitiminiz için yapılıyor” diye konuştu.

MEMO’NUN HİKAYESİ DUYGULANDIRDI
Avrupalıların alnımıza hasta adam damgası vurduğundan da bahseden Bahadıroğlu, “Churchill Anzak askerlerine, siz oraya savaşmaya gitmiyorsunuz, hasta bir adama mezar kazamaya gidiyorsunuz diyor. Kürt Memo yaz kış kaputla geziyor. Soruyorlar neden kaputu çıkarmıyorsun diye. Kürt Memo’nun cevabı ise inanılmaz. İçimde bir şey yok diyor. İşte bu şartlarda bu savaşı kazanıyorlar” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.