Bathonea belirginleşiyor

Bathonea belirginleşiyor
Vali Mutlu Küçükçekmece Göl kenarındaki Bathonea kazı alanını gezdi

Küçükçekmece Göl kenarındaki şehir Bathonea kazısının 2011 yılı çalışmaları başladı. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu Bathonea kazı alanını gezdi.

 

Kocaeli Üniversitesi Arkeoloji Bölümü, Prehistorya Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Şengül Aydıngün Başkanlığında, İstanbul Küçükçekmece Göl Havzası’nda Bakanlar Kurulu ile Kültür ve Turizm Bakanlığı izin ve denetimleriyle 2007 yılında başlatılan Küçükçekmece Göl Havzası Kazıları/Bathonea kazısının 2011 yılı çalışmaları başladı.

YENİ BULUNTULAR HEYECANLANDIRDI

Mayıs ayında ot ve çevre temizliğiyle başlayan kazılarda İstanbul’un sır yerleşimine ait yapılar ve çeşitli buluntular ortaya çıkarıldı. 100X19 metre ebatlarında bir su yapısı ve 6 metre yüksekliğinde sütunlu bir yapı, su yapısı yakınlarında bir bölümü toprak altında kalmış, “Kale” görünümünde Geç Roma dönemine ait olduğu belirlenen diğer bir yapı kazı alanındaki tarihsel zenginliklerden bir kaçı.Geçen yıl kazılmaya başlanan apsisli yapının yanında da  11. yüzyılda gerçekleşen bir depremde öldükten sonra alelacele gömüldükleri tahmin edilen 15 kişinin iskeletine ulaşıldı. 

VALİDEN BATHONEA GEZİSİ

Kazı alanında bugüne kadar elde edilen veriler, yapılan  bir toplantıyla kamuoyuna duyuruldu. Yapılan Toplantıda İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, kazıya katılan Kocaeli, İstanbul ve Doğu Akdeniz Üniversitelerinin Rektör ve Rektör Yardımcıları, Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay da hazır bulundu.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’ya Kocaeli Üniversitesi Arkeoloji Bölümü, Prehistorya Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Şengül Aydıngün Apsisli yapı, küçük liman hakkında bilgilendirme Su yapısı, Kale ve Sutunlu Yapı hakkında bilgilendirdi.  Vali Mutlu daha sonra Yarım Burgaz Mağarasına hareket incelemeler yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.