Bu sergi paylaşmak için

Bu sergi paylaşmak için
Zerart Sanat Atölyesi, Başakşehir Belediyesinin ev sahipliğinde Bahçeşehir Kültür Sanat Merkezi’nde Bolluca Çocuk Köyündeki yardıma muhtaç çocuklar için resim sergisi açtı.

Her yıl bir önceki dönemin resimlerini sergileyip burdan elde edilen gelirle de yardıma muhtaç çocuklara kullanan Zerart Sanat Atölyesi açtığı resim sergisi Başakşehirli sanatseverler tarafından büyük ilgi gördü.
Başakşehir Belediyesinin ev sahipliğine teşekkürlerini ileten ve yaptığı resimlerin geliriyle yardıma muhtaç çocuklara destek olmanın mutluluğunu yaşayan Zerart Sanat Atölyesinin ressamları sergi açılışından önce duygularını paylaştı.
Yapılan resimlerin paylaşmak ve bölüşmek gibi toplumsal duyarlılık değerlerine sahip olması gerektiğini vurgulayan bun da her yıl düzenlediği resim sergisinin geliriyle Bolluca Çocuk Köyündeki yardıma muhtaç çocuklar için kullanan Zerart Sanat Atölyesinin sahibi Zerrin Ayrıkaya yaptığınız işlere anlam veren şey paylaşmaktır. Biz bu konuda Bolluca’daki yardıma muhtaç çocuklara yeptığımız resimlerden elde ettiğimiz geliri sunarak destek olmaya çalışıyoruz. Bu onlar için açtığımız üçüncü sergi.Paylaşmak için işbirliği gerekiyor biz bu desteği Belediye Başkanımız Mevlüt Uysal ve onun yardımcısı Nurettin Ertemel beyden gördük. Kendilerine çok teşekkür ediyorum “şeklinde duygularını ifade etti.
Bir ressam olarak yaptığıresimlerin sosyal bir amaca hizmet etmesinden büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Tuğba Bozyiğit” Ben annemin teşvikiyle yaklaşık iki yıldır Zerart Sanat Atölyesinde çalışıyorum.Yardıma ihtiyacı olan çocuklara eserlerimizin satışından elde ettiğimiz gelirle katkı sağlamaya çalışıyoruz “dedi.
Çok küçük yaşlardan itibaren resimle ilgilendiğini belirten Necla Akun” resim yapmaya hevesi çocukluk yıllarımda bir Fransız komşumuzun yaptığı resimlere bakarak oluştu. Daha sonra resim konusunda bütün dünyayı gezdim özellikle Antakya yöresinde gördüğüm mozaikler beni çok ettiledi. Burada gördüğünüz resimlerde bu antakya mozaiklerinin etkisi var ve bunlar sergi boyunca çok güzel bir amaca hizmet edecek” dedi.
Resimleriyle yardıma muhtaç yaşıtlarına desteğini sunan ve atölyenin en genç ressamı olan Dilara Bozyiğit”ben 10 yaşındayım ve 7 yaşımdan beri resimle ilgileniyorum. Burda olmamızın amacı yardıma ihtiyacı olan çocuklara resimlerimizle katkıda bulunmak.ben bu katkıyı sağladığım için çok mutluyum” dedi.
Başakşehir Belediyesinin Katkılarıyla Bahçeşehir Kültür Sanat Merkezin’de açılan sergi 12 – 22 Aralık tarihleri arasında gezilebilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.