Camların dünyasında renkli bir sergi

Camların dünyasında renkli bir sergi
Küçükçekmece Belediyesi Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi İSMEK Cam Mozaik bölümü kursiyerlerinin eserlerinden oluşan ‘Camların Renkli Dünyası’ adlı sergiye ev sahipliği yaptı

Özel Selçuklu motiflerinden oluşan tablolar, mozaik kandilleri, mozaik işlemeli aynaların yer aldığı serginin açılışını Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Ak Parti Avcılar İlçe Başkanı Bayram Şenocak, sanatçılar ve sanatseverler birlikte yaptı.

‘Sanatçı örnektir’

Açılışta yaptığı konuşmada, serginin görüntüsünün yanı sıra perde arkasında güzelliklere de dikkat çeken Aziz Yeniay, düne kadar kursiyer olan sanatçılarımız, bugün artık eserleriyle birlikte ortaya çıkıyor. Bu bir güzelliktir. Bu manada, özellikle gençlerin sanat veya sporla mutlaka ilgilenmelerini istiyoruz. Çünkü sanatçılar, sanatıyla toplum adına örnek bir duruş ortaya koyarak, kişisel gelişimlerine de büyük katkı sağlayan insanlardır.” diye konuştu.

‘İlk profesyonel sergi’

Sergide eseri bulunan tüm sanatçılar adına söz alan sanatçı Ender Özkaya da ilk profesyonel sergilerini açmış olmaktan duydukları heyecanı belirterek, Belediye Başkanı Aziz Yeniay’a katkılarından dolayı teşekkür etti.

İki yıl süren yoğun eğitimlerinin ardından cam mozaik sanatını yaşamlarının önemli bir parçası haline getiren 9 kursiyer, şimdiye dek yaptıkları çalışmaları pek çok salonda sanatseverlerle buluşturdu.

Görücülerine renkli bir dünyanın kapılarını açan sergi, 14 Ocak’a dek HKSM’de görülebilir.

Sergide eseri bulunan sanatçılar: Neşe Işık, Nurçin Alperden, Gülseren Şanlı, Tangül Tunay, Ebru Sorucu, Öznur Terzioğlu, Ayla Yurtseven, Rüştü Sancaklı, Ender Özkaya

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.