CANA GÜRMEN MÜZİK AKADEMİSİ’NE KONUK OLDU

CANA GÜRMEN MÜZİK AKADEMİSİ’NE KONUK OLDU
Küçükçekmece Belediyesi kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında Piyanist Prof. Cana Gürmen Müzik Akademisi’nde “Müzik Sohbetleri”ne konuk oldu.

Müzik yolculuğunu katılımcılarla paylaşan Cana Gürmen,  öğrencilerin sorularını cevaplayarak, onlara tavsiyelerde bulundu.  

 

“ALMAN DİSİPLİNİ İLE MÜZİK EĞİTİMİ ALDIM”

 

Cana Gürmen iyi bir müzik eğitimi aldığını ifade ettiği konuşmasında, şunları söyledi:

“Çok küçük yaşta annemin klasik müziğe merakı sayesinde, kız kardeşimle konservatuar sınavlarına girmiştik. Biz iki kız kardeş piyano çalıyorduk. Akşam okuldan çıkınca, önce derslerimi yapar sonra yatana kadar piyano çalışırdım.  Sonra konservatuarı kazandık. Konservatuardaki hocam Prof. Ferdinand Von Statzer’di.  Avusturya Alman asıllı bir müzisyendi. Daha sonra Türk vatandaşlığına geçip  Ferdi Statzer adını almıştı. Müslüman olmuş, Müslüman mezarlığına defnedilmiştir. Çok iyi bir müzisyen  ve çok iyi bir pedagog idi. Müziği çok iyi bilen ve öğreten bir hoca idi. Alman disiplini ile öğrendik ve hocam beni yönlendirmiştir”

 

“KÜÇÜK HEDEFLERLE BÜYÜK HEDEFLERE ULAŞMALISINIZ”

 

“Küçük hedeflerle büyük hedeflere ulaşmak en doğrusu. Hedefinizi tayin ederken, anne -baba ile iletişim halinde olunmalı. Ekonomik durumu göz önüne almalısınız. Hedefiniz ne kadar büyükse, çalışmalarınız ve çabalarınızda o kadar çok olmalı” diyerek, öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Müzik Akademisi’nin sıradan bir kurs olmadığını ifade eden Gürmen, Müzik Akademisi Yöneticisi Hakan Dedeler ve Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz’e teşekkür etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.