Candan Uluğ ilk kişisel sergisini açıyor

Candan Uluğ ilk kişisel sergisini açıyor
Ressam Candan Uluğ, ilk kişisel resim sergisini Yunus Emre Kültür Merkezi'nde açıyor.
Uluğ'un çoğunluğu portrelerden oluşan ilk kişisel resim sergisi, Bakırköy Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi'nde açmaya hazırlanıyor. taköy 9.10. Kısım’da bulunan kültür merkezinde gerçekleşecek olan sergi. 29 Kasım Cumartesi günü saat 16.00’da kapılarını açacak.
Daha önce ulusal ve uluslararası resim yarışmalarında yağlı boya ve sulu boya çalışmalarıyla ödüller alan, katıldığı karma sergilerde övgüye layık görülen ressam Candan Uluğ'un dikkatleri üzerinde toplayan "Muzaffer Amca" portresi bu sergide satışa sunuluyor.

Sokak yaşamının insan yüzündeki izlerini yağlı boya tablosuna taşıyan Candan Uluğ şimdi hayatta olmayan ancak İstanbul Karaköy eşrafının çok yakından tanıdığı, yaşamını sokaklarda kedileriyle sürdürmüş Muzaffer Amcayı sanatseverlerle tanıştırıyor.

Yıllarını gemilerin makine dairesinde çalışarak geçirmiş bir insanın yalnızlığını sokaklarda birlikte yaşadığı kedilerde araması ve bunu bir yaşam biçimi olarak seçmesinden etkilenen genç ressam bakın duygularını nasıl dile getiriyor: "Onun mavi gözlerinde hayatın her tür kötü şartına rağmen umudun ışığını gördüm. O, bana göre sokaklardaki kalabalıkları ailesinin yerine koymuştu. Belli ki kedilerin dostluğunu, insanların bencilliğine tercih etmişti. Yine kendi imkansızlığı içinde yaşadığı süre boyunca sokaktaki çocukları korumuş, açları doyurmuş ve kedileri beslemişti."

Ressam Candan Uluğ'un 7 Aralık'a kadar sürecek ilk kişisel resim sergisinde yağlı boya ve sulu boya olmak üzere 58 eseri yer alıyor.

Otoritelerin "gelecek vadeden sanatçı" olarak nitelendirdikleri Candan Uluğ "Gün Işığı" adını verdiği bu sergisinde karma eserlerini sanatseverlerle buluşturuyor.

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu da Bakırköy Belediyesi olarak Yunus Emre, İspirtohane, Sanat Evi ve Kent Müzesi, Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde ressamlara ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek sanatseverleri Candan Uluğ’un ilk kişisel resim sergisine davet etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.