Çatalca’ya Kültür ve Sanat Evi yapılıyor.

Çatalca’ya Kültür ve Sanat Evi yapılıyor.
Çatalca'da kültür ve tarihi mirasımızı gelecek nesillere aktarma adına ilçemize bir Kültür ve Sanat Evi kazandıracağız diyen, Çatalca Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Ahmet Rasim Yücel konu ile ilgili HABERDAR’a yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Geleneğimizin izlerini geleceğe taşıyoruz.
Çatalca Kültür ve Sanat Evinde, geçmişte kullanılan ve kültürel mirasımızı yansıtan, unutulmaya yüz tutmuş ev eşyaları ile donatılmış odalarımız gelecek nesillere aktarılmasına olanak sağlayacaktır.

Sanat ürünlerinin yer alacağı sanat odasında, sergi ve çok amaçlı el sanatları ve ev ürünleri kültür evimize görsel zenginlik katacaktır. İlçemiz insanı, kültür ve sanatın buluştuğu keyifli vakit geçirebileceği bir mekana kavuşacaktır.
Kaleiçi Mahallemizde Mübadele Meydanına bakan köşede kiraladığımız bu evi Çatalca Kültür ve Sanat Evi yapıyor ve tüm halkımızdan destek bekliyoruz.
Kaybolmaya yüz tutmuş süs eşyaları, halk giysileri, kilim, güğüm, leğen, sini, sağanlar, taslar ve benzeri ev eşyalarını evlerinde saklayanlar bunları Kültür ve Sanat Evimize hediye edebilirler.

Hediye edilecek tüm eşyalar ‘Demirbaş Defterine’ kayıtları yapılıp hediye eden kişi ve ailelerin isimleri standart bir plaket üzerine yazılarak sergilenecek ve isimler ölümsüzleştirilecektir. Bu güzel olayın ilçemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.