Cüneyt Arkın kendisini arıyor

Cüneyt Arkın kendisini arıyor
BATTALGAZİ’yi, sinema filmi olarak yeni yorumuyla çekmeye hazırlanan, yönetmen Fehmi Demirbağ, genç Battalgazi ve sevgilisi Sarina’yı oynayacak yeni yüzler bulmak için çalışma başlattı

Ekip, Beyoğlu’nda Battalgazi filmlerinin efsane oyuncusu Cüneyt Arkın, mehter takımı ve atla dolaşarak, yeni yüzler aradıklarını duyurdu. Başvurular internette www.battalgaziaraniyor.com adresinden kabul edilirken, elemelerin 23 Temmuz’da Malatya’da yapılacağı duyuruldu.

Galatasaray Lisesi önünde öğlen saatlerinde yapılan tanıtıma oğulları Kağan ve Murat ile gelen Cüneyt Arkın, ekibin getirdiği atı sevip, mehter takımı ile kösk vurdu.

Daha sonra yapılan toplantıda konuşan yönetmen

Fehmi Demirbağ; "Cüneyt Arkın’ 35-40 yıl önce oynadığı 4 adet Battalgazi sinema filminde, kafamızda bir resim oluşturdu. Dolayısı ile o resmin üzerine çıkmamız gerekiyor. Bunu yapabilmek için ikinci bir Cüneyt Arkın’ a ihtiyaç var. Ciddi olarak zorlanacağımız bir konu. Ne yapalım derken, hiç olmazsa Battalgazi’ yi oynayabilecek, özellikle Cüneyt ağabeyin oluruyla. Öncelikle Cüneyt ağbeyin bu işe olur vermesi gerekiyor. Bunu bir yarışmayla yapalım istedik. Battalgazi dediğimiz bin yıllık bir destan. Anadolu’da İslam sonrası dönemdeki tüm destanlara dayanak teşkil ediyor. Battal gazi destanının içeriği 19 ayrı hikayeden oluşuyor. 9’uncu bölümden sonra fantastik kurgularla örülü bir hikaye. Buna da zemin oluştu. Hollywood sineması da, fantastik hikayelerin, tarihle örtüşmesi aşamasına geldi. Kafamızdaki şablon Yüzüklerin Efendisi ve Karayip Korsanları. Biz bunu harmanlayıp, Battalgazi ile nasıl örtüştürürüz dedik. Sanırım hikayede bunu gerçekleştirdik. Dünya klasmanına adım atalım diye, Bruce Wills, gibi bir isimle temastayız. İçerden zaten Cüneyt ağabeyin üzerine bir isim yok. Destek adına Cem Yılmaz ve Haluk Bilginer’i düşünüyoruz. Ayrıca bir sosyal sorumluluk olarak, filmden gelecek geliri çocuk hastaneleri ve okul yapımına harcayacağız" dedi.

Cüneyt Arkın da, uluslararası sinema yarışmalarında doğu filmlerinin ödül kazandığına dikkat çekerek, "Çünkü çok saf, sıcak, samimi. Battalgazi çekilmesi, beni çok sevindirdi. Yıllardır Türkiye’ yi dolaşıyorum. Gençlere alkol ve uyuşturucu konusunda bilgiler veriyorum. Türk gençliği tarihini çok seviyor. Önemsiyor. Bunlar güzel şeyler. Bunlar Türk gençliğine çok şey katacak. Nereye gitsem, her yaştan insan, ‘İyi ki bu filmleri çekmişsin. Biz filmlerini izlerken tarihimizi canlı olarak yaşıyoruz’ diyorlar" dedi. Cüneyt Arkın, "Daha saf, daha bizden, daha içten bir Battalgazi beklerim. Öyle Yüzüklerin Efendisi’nden, Harry Potter’dan bana ne. Taklit bile etmem. Anadolu ne kadar zengindir. Öylesine zengin bir Türkiye’de batıyı örnek almam. İşin içine fazla teknik de katmam. Sen kahramansan, ne yaptığını hünerini görecek. Mümkün olduğu kadar insan. Bizden olan herşey" diye konuştu.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.