Dünyaca ünlü heykeltıraşlar Büyükçekmece’de

Dünyaca ünlü heykeltıraşlar Büyükçekmece’de
Bu yıl 16’ncısı düzenlenen Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Türkiye’ye gelen dünyaca ünlü heykeltıraşlar, dev mermer bloklarını sanatlarıyla bütünleştirmeye başladılar.
Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamında yer alan Uluslararası Heykel Sempozyumu için Büyükçekmece'ye gelen heykeltraşlar kendileri için özel olarak hazırlanan stantlarda çalışmalarına başladılar. 

Uluslararası Büyükçekmece Heykel Sempozyumu

Bulgaristan, İtalya, Japonya, Tayvan, Sırbistan ve Türkiye'den sempozyuma katılan heykeltraşların mermerden yapmış oldukları eserler sempozyum sonunda Büyükçekmece'nin park ve meydanlarında sergilenecek.
Heykeltraşların çalışmalarını yakından takip eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali'nin ana organizasyonlarından bir tanesinin Uluslararası Heykel Sempozyumu olduğunun altını çizerek; "Her yıl olduğu gibi bu yıl da heykeltraşlar festival öncesinde çalışmalarına başladılar. Çok başarılı ve dünyaca tanınmış heykeltraşları Büyükçekmece'de ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

"Büyükçekmece'de olmaktan mutluyuz"

Festivale Sırbistan'dan katılan Vladan Martinovic, festivali çok renkli bulduğunu belirtti. Martinovic, “Benim ülkemde bu tür kapsamlı festivaller olmuyor. Burada olmak çok güzel. Ben gizemli bir masa yapmayı planlıyorum. Masaya oturanlar kendilerince bir gizem bulsunlar istiyorum” diye konuştu.
İtalya’dan festivale katılan Antonella Tiozzo ise, “Festivalden buraya gelmeden önce haberim vardı. Davet üzerine katıldım festivale. Dans festivalini çok beğeniyorum. Burada olmaktan çok memnunum, her şey çok güzel gidiyor” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.