Endülüs güneşi Beylikdüzü’nde doğdu

Endülüs güneşi Beylikdüzü’nde doğdu
Beylikdüzü Belediyesi ve Fatih Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği “Batmayan Güneş Endülüs” adlı panel ve sergi ile vatandaşlar, İspanya’da kurulmuş olan Endülüs Emevi Devleti’ne adeta yolculuk yaptı.
Beylikdüzü Belediyesi ve Fatih Üniversitesi’nin işbirliği ile düzenlenen “Batmayan Güneş Endülüs” adlı panel ve sergi, Beylikdüzü Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. 711-1492 yılları arasında İspanya’da varlığını sürdüren Müslüman Endülüs Emevi Devleti’ni konu alan programda konuşan Belediye Başkanı Yusuf Uzun, “İslam medeniyetleri açısından Endülüs Emevi Devleti, çok büyük bir öneme sahiptir” dedi.
Endülüs’ü anlatan fotoğraflar göz doldurdu
Panelden önce “Batmayan Güneş Endülüs” adlı fotoğraf çalışmaları sergilendi. Çoğunluğu Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Sanat Tasarımı Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Özkeçeci’nin fotoğraflarından oluşan serginin kurdelesini, Fatih Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Fahrettin Gücin, Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Efrahim Yeşil ve Başkan Danışmanı Av. Ercan Ay kesti. Panel ve sergiye AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı Av. İbrahim Bülbüllü, Belediye Başkan Yardımcısı Osman Dinç, Belediye Meclis Üyeleri Ebru Habip, Kader Göllü ve Ertuğrul Gündoğdu da katıldı.
Katılımcılar, 781 yıl hüküm süren Endülüs Medeniyetini anlattılar
Beylikdüzü Belediyesi ve Fatih Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği gecede, profesör ve öğretim üyeleri yaptıkları İspanya ziyareti sırasında Endülüs Emevi Devleti’nin günümüze bıraktığı tarihi mirasları salonu dolduran vatandaşlarla paylaştı.  Panelin oturum başkanlığını Yıldız Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Alparslan Açıkgenç yaparken, Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Sanat Tasarımı Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Özkeçeci, Fatih Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Meriç, Fatih Üniversitesi Tarih Bölümü Başkanı Erdoğan Keskinkılıç, Fatih Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Mehmet Gümüşkılıç, Fatih Üniversitesi Tarih Bölümü’nden Prof. Dr. Mehmet İşpirli, Medeniyet Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Emine Yeniterzi, Fatih Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden Prof. Dr. Mahmut Kaplan, Ebru ve Tezhip Sanatçısı Şule Bilge Özkeçeci, Fatih Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi Selma Atmaca ve Fatih Üniversitesi İspanyol Dili ve Edebiyat Bölümü Öğrencisi Elif Dursun panelde konuşmacı olarak 781 yıl yaşamını sürdüren Endülüs Medeniyeti’ni anlattılar.
El Hamra Sarayı İspanya’nın incisi
Endülüs Emevi Devleti zamanında inşaa edilen ve İspanya’nın Granada şehrinde bulunan El Hamra Sarayı’nın bölgenin incisi durumunda olduğunu ifade eden konuşmacılar, özellikle duvarlarının tamamında “Allah'tan Başka Galip Yoktur” yazan sarayın, Endülüs Devleti’nin de en büyük sembolü olduğunu ve İspanya’nın en önemli tarihi yerlerinden biri olarak, dünyanın her yerinden ziyaretçi akınına uğradığını dile getirdiler.
Başkan Yusuf Uzun, bu anlamlı panel ve serginin organize edilmesinde emeği olan herkese teşekkür ederek, Medeniyet Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Emine Yeniterzi’ye çiçek takdim etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.