ERGUVAN FESTİVALİNDE; SÖYLEŞİ, TİYATRO VE DEV KADROSUYLA ORKESTRA

ERGUVAN FESTİVALİNDE; SÖYLEŞİ, TİYATRO VE DEV KADROSUYLA ORKESTRA
Kültür ve sanat ışığında Çatalca’yı aydınlatacak olan 12. Erguvan Festivalinde ikinci gün söyleşi, tiyatro ve 44 müzisyenden oluşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası konseri vardı.

Kortej ile meşale ile havai fişek gösterileri ve Cihan Yıldız, Yıldız Tilbe konserleri ile Çatalca’ya ilk gününde ayrı bir hava, ayrı bir heyecan katan 12. Erguvan Festivalinin ikinci günde, stantlarla beraber, festival alanı yakınına kurulan otağ çadırında söyleşi vardı. Lozan Mübadilleri Vakfı Genel Sekreteri Sefer Güvenç’in katıldığı söyleşide konu “Mübadele”ydi. Söyleşi başında Çatalca Belediyesi’ne teşekkür eden Sefer Güvenç, “artık festivallerde sanata, kültüre ve bilinçlenmeye daha çok yer veriliyor. Paneller, söyleşiler düzenleniyor. Özellikle kıyı şeridindeki belediyelerin festivallerine baktığımızda bunu görüyoruz. Bu bağlamda, Çatalca’da da bilinçlenmeye yönelik panel ve söyleşileri Erguvan Festivaline yerleştiren Çatalca Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” dedi. Mübadele dönemi, mübadeleye dahil olan kesimler hakkında bilgiler veren Sefer Güvenç’in söyleşisi soru cevaplarla devam etti. Nüfusunun büyük çoğunluğu mübadele kökenli olan Çatalca’da Sefer Güvenç söyleşisi ilgiyle takip edildi.

 Stantlarla beraber kurulan otağ çadırında mübadele konulu söyleşi yapılırken, Çatalca Belediyesi Nazım Özbay Kültür Merkezinde de Çatalca Belediyesi Tiyatro Kursu öğrencileri tarafından “Haybeden Gerçeküstü Aşk” isimli komedi tarzındaki tiyatro oyunu sergilendi. Beğeniyle izlenen tiyatro oyunu seyircileri arasında Çatalca Kaymakamı Nevzat Taşdan ve Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara da vardı.

 Çatalca Belediyesi 12. Erguvan Festivalinin akşamında ise Çatalca Cumhuriyet Meydanında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası vardı. 44 kişilik dev bir müzisyen kadrosuyla Çatalca Belediyesi 12. Erguvan Festivaline katılan orkestra, Çatalcalılara keyifli anlar yaşattı. Seslendirilen parçalara konseri izleyenler de eşlik etti. Konser arasında Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara tarafından orkestra şefi Üstüner Büyükgönenç’e teşekkür plaketi verildi. Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara burada Çatalca halkı adına İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrasına teşekkür etti. Orkestra daha sonra yine konseri izleyenlerle beraber sevilen Türkçe parçaları seslendirdiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.