Festivalin şampiyonu Meksika …

Festivalin şampiyonu Meksika …
UNESCO’ya bağlı CIOFF tarafından dünyanın en iyi festivali seçilen 12.Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali Altın Köprü dans yarışmasının şampiyonu Meksika oldu.

Büyükçekmece Belediyesi ve Folklor Kurumunun beraber düzenlediği 12.Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali rüya gibi bir finalle sona erdi.
 42 ülkeden katılan bini aşkın sanatçının çeşitli performanslar sergilediği ve 10 gündür devam eden festivalin resmi kapanış töreni yoğun katılımla gerçekleşti.
 
Ayşe Polat ve Murat Mermer konseriyle başlayan gece Shaman dans grubunun izleyicilerden yoğun ilgi gören muhteşem dans performanslarıyla devam etti.
Büyükçekmece halkının oylarıyla belirlenen “ Yılın en iyi  gazetecisi” ödülünü  Ahmet Hakan alırken  gece Altınköprü Halk Dansları Yarışmasının sonuçlarının açıklanması ve havai fişek gösterileriyle sona erdi.
KKTC Milli Eğitim  Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst’ün de katıldığı gece de Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, festivalde emeği geçenlere teşekkür ederek “ 12. Festivali geride bırakarak bugünden itibaren 13. Festival için çalışacağız. Burada  ülkeler arasında kurulan dostluğun tüm dünyaya
yayılması dileğiyle,sevgi birbirimize barış hepimize” dedi.
Uluslararası Altınköprü dans yarışmasının sonuçları :
1.          Meksika
2.          Bosna –Hersek
3.          Güney Kore
En İyi Kadın Dansçı :Slovenya
En İyi Erkek Dansçı:Mısır
En İyi Kaografi :Slovakya
En İyi Müzik :Bulgaristan
En İyi Kostüm :İspanya-İbiza

Candan’ın candan şarkıları herkesi mest etti..

Candan Erçetin amfitiyatroyu salladı…
Büyükçekmece Belediyesi ve Folklor Kurumunun düzenlediği 12.Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali Candan Erçetin konseriyle devam ediyor… Olağanüstü sesi, hayata bakışı, stili, birbirinden güzel şarkılarıyla Candan Erçetin, Kemal Sunal Amfitiyatrosun da  verdiği konserle Büyükçekmeceli müzik severleri bir kez daha mest etti.
Şık sahne kostümleriyle gözede hitap eden Çetin şarkılarını hayranlarıyla beraber hep bir ağızdan seslendirdi. Coşkulu kalabalık karşısında mutluluğunu gizlemeyen Çetin “dünya birincisi festivalin seyircileri böyle olur” dedi.
Candan Erçetin İngilizce,Fransızca ve Rumca söylediği şarkılarla festival için dünyanın dört bir yanından gelen konukların da gönlünü kazanmayı başardı.
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.Hasan Akgün gece sonunda “dünya şampiyonu bir festivale şampiyon bir sanatçı yakışır” diyerek Çetin’e Büyükçekmecenin sembolü olan plaketi taktim etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.