Geleceğin bale sanatçısı olmaya aday çocuklar

Geleceğin bale sanatçısı olmaya aday çocuklar
Çatalca Belediyesi, açtığı kurslarla ilçede yaşayan vatandaşları sanatla buluştururken, çocukların fiziksel ve sosyal gelişimlerini sağlamak adına da bale kursu çalışmalarını devam ettiriyor.

Çocuğa verilen hizmetin en değerli yatırım olduğunu her fırsatta dile getiren Başkan Cem Kara’nın talimatları doğrultusunda Çatalca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde, Eğitim, Spor, Müzik ve Sanat Okulları’nda eğitim alan öğrenciler çalışmalarına aralıksız sürdürüyor. Nazım Özbay Kültür Merkezi'nde faaliyet gösteren Bale Kursu’nda 4-6 yaş, 6-9 yaş ve 9 yaş üstü olmak üzere 3 yaş grubunda çocuklara pazartesi ve çarşamba günleri bale eğitimi veriliyor.

Çocukları spor ve sanatla tanıştırmalıyız

Çocukların kişisel ve fiziksel gelişimlerini sağlamak adına kursların faydalı olduğunu kaydeden Başkan Cem Kara, velilere çağrıda bulunarak, "Çocukların kurslarımıza yönelmelerini istiyorum. Burada iş yetişkinlere düşüyor. Güçlü, akıllı ve sağlıklı bir nesil yetiştirmek istiyorsak, onları spor ve sanatla tanıştırmamız gerekiyor" diye konuştu.

Büyüme çağındaki çocukların fiziksel, ruhsal ve sosyal gelişimleri açısından önem teşkil eden bale eğitiminin özellikle çocukların yaratıcılıklarının artması, ekip çalışması bilincinin aşılanması yönünde katkısı olduğunu belirten eğitimciler, balenin çocuklara özgüven ve kendini ifade edebilme yetisi sağladığının altını çiziyor.

Bale Kursu’nda çalışmalarını sürdüren geleceğin bale sanatçıları olmaya aday minikler, ilk sahne deneyimlerini 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resmi programında ve Çatalca Belediyesi tarafından geleneksel olarak her yıl yapılan 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali’nde yaşayacaklar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.