Geleceğin seramik sanatçıları, şahmaran atölyesi’nde

Geleceğin seramik sanatçıları, şahmaran atölyesi’nde
İstanbul Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Seramik, Cam ve Çinicilik Bölümü ile Küçükçekmece Belediyesi işbirliğiyle Füzyon Cam Boyama atölye çalışması gerçekleştirildi.

Meslek liseleri için son derece önem arz eden uygulamalı faaliyetlere iyi bir örnek oluşturan çalışmaya Küçükçekmece Atatürk Kız Teknik ve Meslek Lisesi Seramik ve Cam bölümünden 12 öğrenci katıldı.

‘Öğrencilerin ufku gelişiyor’

Çalışma kapsamında öğrenciler, geçtiğimiz günlerde, Küçükçekmece Belediyesi, Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde sanatseverlerle buluşturulan ‘Düş Ya Da Gerçek Şah-ı Maran’ isimli sergiyi gezdi. Sergide eseri bulunan sanatçı Yrd. Doç. Dr. Süreyya Oskar’dan eserler ve Şahmaran efsanesi ile ilgili bilgi alan öğrenciler ardından İstanbul Üniversitesi Seramik, Cam ve Çinicilik Meslek Yüksekokulu’nda atölye çalışması gerçekleştirdi. Cam üzerine renkli fırçalarla Şahmaran resmeden öğrenciler, faaliyet sırasında eğlenceli dakikalar geçirdi.

Bu tür faaliyetlerin öğrencilerin ufkunu geliştirdiğinin altını çizen sanatçı Süreyya Oskar, “ Şah-ı Maran sergisinde bir tek füzyon cam eser mevcut. O da şahsıma ait.  Yapmış olduğumuz atölye çalışmasıyla öğrencilerin yükseköğretimdeki eğitim hakkında bilgi sahibi olmalarını ve füzyon cam ile ilgili uygulama deneyimi kazanmalarını hedefledik.” diye konuştu.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.