Geleneksel sanatlar ‘Meşk 4’te can buldu

Geleneksel sanatlar ‘Meşk 4’te can buldu
Küçükçekmece Belediyesi’nin ‘Uluslararası Geleneksel Sanatlar Buluşması’ kapsamında düzenlediği ‘Meşk 4’ Sergisi sanatseverlere kapılarını araladı.
Bu kapsamda Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen açılışa, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı ve Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay başta olmak üzere, Başkan Yardımcıları, Ak Parti İlçe Başkanı Temel Karadeniz ve birçok sanatsever vatandaş katıldı. 

FATİH SULTAN MEHMET’İ ÖRNEK VERDİ

Sergi açılışında yaptığı açılış konuşmasında, Fatih Sultan Mehmet’in zanaatkarlara verdiği önemden bahseden Ekrem Erdem, büyük milletlerin ancak bu şekilde büyük imparatorluklar kurabildiklerini ifade ederek, şunları söyledi: “Unutulmamalıdır ki, bizler en büyük hattatların torunlarıyız. Bugün unuttuğumuz sanatların genç nesille buluşturulması bizim için çok önemli. Bu nedenle ben Sayın Başkan Aziz Yeniay’a bizi bugün burada böyle kıymetli eserlerin olduğu bir sergide buluşturduğu için çok teşekkür ediyorum.”

AMAÇ; KÜLTÜR SANATIN MERKEZİ OLMAK 

Konuşmasında, “Kültür sanat bizim için -mış gibi yapılan bir iş değil. Burada sadece sergi, tiyatro salonları yok; eğitim alan binlerce öğrencimiz de var. İTÜ Konservatuarı ile akreditasyon yaptığımız bir eğitimden bahsediyorum. Ayrıca bugün bizler Arenamega’ yı tamamladık. Avrupa’da ve Türkiye’de bir benzeri olmayan bir eser bu. Amacımız Küçükçekmece’yi kültür sanatın merkezi haline getirmek.” diyerek kültür ve sanata verdikleri öneme değinen Aziz Yeniay da, kurdukları Türk İslam Sanatları Akademisi ile var olan bir eksiği kapattıklarını ve akademinin çok kısa sürede farklı noktalara geleceğini ifade etti.

75 SANATÇI 116 ESER

Geleneksel İslami motiflerle uluslararası bir buluşmaya dönüşen sergide, Pakistan, Mısır, İran, Suriye, Suudi Arabistan, Filistin, Irak, Özbekistan, Kazakistan, Rusya, Ürdün, Hindistan, Başkurdistan Cumhuriyeti ve Türkiye’den toplam yetmiş beş sanatçı, 100’ün üzerinde eserle yer aldı. Hat, tezhip, minyatür, kaatı, ebru ve çini gibi farklı alanlarda çalışan sanatçıların, değişik kültürel birikimlerinin kendilerine has uygulamalarıyla görülebileceği sergi, 25 Ağustos’a kadar CKSM’de ziyaret edilebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.