GİRİŞİMCİLİKTE FARK YARATANLAR

GİRİŞİMCİLİKTE FARK YARATANLAR
Gülümse İstanbul Platformu, düzenlediği ‘Girişimcilikte Fark Yaratanlar – Sıra Dışı Düşünce, Sıra Dışı Başarı’ konferansına katılan, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ilçedeki değişimi ve yatırımları anlatan bi sunum gerçekleştirdi.

Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği’nde, gazeteci yazar Meliha Okur ve Program Yapımcısı, Editör Mine Özbek moderatörlüğünde düzenlenen konferansta Aziz Yeniay, kişisel başarı öyküsünün yanı sıra, ilçedeki kültür-sanat, eğitim, spor ve kentsel dönüşüm alanında yapılan çalışmaları katılımcılarla paylaştı.

 EN ÇOK YAPILAN HATA

 “Doğru zamanda harekete geçme konusunda sıkıntı çekiliyor genelde. Buna dikkat etmek gerekli.”diyerek gençleri iş hayatında en çok yapılan hata konusunda uyaran Başkan Yeniay, işinde başarılı olmak ve fark yaratmak isteyen öğrencilere de Koç örneğini verdi:

“Merhum Koç’a bir röportajında, ‘Siz Türkiye’nin en başarılı sanayicilerinden bir tanesisiniz. Bu işi yapmasaydınız eğer ne iş yapardınız?’ diye soruyor muhabir. Koç da, ‘Bu işi yapmasaydım bile siz o koltukta, bense yine bu koltukta oturuyor olurdum. Çöpçü dahi olsam, ülkemdeki en iyi çöpçü olurdum.’diyerek cevap veriyor yani önemli olan ne iş yaparsak yapalım, yaptığımız işin en iyisini yapmak.”

 KÜÇÜKÇEKMECE SANATIN MERKEZİ

 “Türkiye’deki ilk yeşil sertifikalı kamu binası Küçükçekmece’nin yeni hizmet binası olacak. Öte yandan ‘Arenamega’, Türkiye’nin en büyük gösteri merkezi. Türkiye’de ve Avrupa’da bir benzeri olmayan bir eser. ‘Arenamega’ sadece büyüklüğüyle değil, akustik, ışık sistemi ve diğer donanımlarıyla çok özel bir yer. Küçükçekmece bu manada bir kültür sanat merkezi olacak.”diyerek çalışmalarını anlatan Yeniay, kentlilik bilincini geliştirmek amacıyla da, kültür ve sanata verdikleri önemi şu sözlerle açıkladı:

 İNSAN ODAKLI DÖNÜŞÜM

 “Bilgi Evlerimizde ve kültür sanat merkezlerimizde binlerce öğrenci eğitim görüyor. Çeşitli branşlarda eğitim alan öğrencilerimize İstanbul Teknik Üniversitesi Konservatuarı’na sınavsız girme hakkı da kazandırıyoruz. Aynı zamanda okul öncesi eğitim için de duvarsız anaokulu projemiz var. Biz burada sanata, spora ve eğitime çok önem verdik. Çünkü dönüşümü sağlayacak olan en önemli unsurlar insan odaklıdır. Biz bir kenti icat ederken, bir kentliyi de icat etmek zorundayız.”

 Sunum sonunda moderatörler tarafından Yeniay’a çiçek ve ‘Kentlilik Bilincini Kültür ve Sanatla Oluşturarak Fark Yaratanlar’ başlığı altında ödül verildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.