Hat varak sergisi açıldı

Hat varak sergisi açıldı
Büyükçekmece Belediyesi ve İhlas Koleji işbirliğiyle düzenlenen, Hat Sanatı Eğitmeni Melda Çıkanlar ve öğrencilerinin hazırladığı hat üzerine varak sergisi açılışı Büyükçekmece Güzelşehir, İhlas Anaokullarında gerçekleşti.

Hz.Mevlena Celaleddin-i Rumi’nin 739. vuslat yıldönümü sebebiyle düzenlenen hat üzerine varak el sanatları sergi açılışına, Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcıları Reşit Oral, Bayram Ali Üner, Belediye Meclis Üyesi Ahmet Şahin katılarak, İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç ile birlikte açılışı kurdele keserek gerçekleştirdiler.
Açılış öncesi konuşan Eğitimden Sorumlu Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Ali Üner, “Bizler burada Osmanlıdan bu yana gelen bir sanatla birazdan karşı karşıya kalacağız. Başta bu sergide bulunan eserleri hazırlayan Melda hocamıza ve öğrencilerimize, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Mevlana gibi bir değerimiz olduğunu söyleyen İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç ise konuşmasında, “Mevlana’yı tanımak bir nimettir, bir farktır. Bu farklılığı tüm hücrelerimizde hissettiğimiz takdirde kardeşliğin ve yaşadığımız hayatın mutluluğun zirvesini yaşayacağımıza inanan bir insanım. Büyükçekmece Belediye Başkanımızın sanata verdiği değerden dolayı çok mutlu olduğumu ifade etmek isterim” şeklinde konuştu.
Dostluğun, kardeşliğin timsali, gönüllere hitap eden Hz.Mevlena ile ilgili düzenlenen sergiye katılmaktan çok mutlu olduğunu ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Reşit Oral, “Sergide emeği geçen herkese, başta Melda Çıkanlar hanıma ve öğrencilerine teşekkür ediyorum. Açılan sergi herkes için hayırlı olsun” dedi.
 
Şeb-i Arus’un lügat manasının düğün gecesi olduğunu hatırlatmak isteyen Belediye Meclis Üyesi Ahmet Şahin ise, “Mevlânâ Celaleddin-i Ruminin kendi ölümüne, rabbine duyduğu aşktan dolayı sevgiliye kavuşma yani düğün gecesi demiştir. Bizler kendisini rahmetle anıyoruz. Sergide emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”
Açılış sonrasında sergi katılımcılar tarafından gezilerek, hazırlanan eserlere çok emek verildiği ve çok beğenildiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.