İnsanlık Anıtı'na Arınç'tan ilginç yorum

İnsanlık Anıtı'na Arınç'tan ilginç yorum
"Belki biz Hasan Harakani Hazretlerine ağırlık ve değer verdiğimiz için Naif denen adam da gitti o ucubeyi oraya dikti"
DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa'da Kars, Ardahan, Iğdır Dernekleri Federasyonu ziyaretinde Kars'taki İnsanlık Anıtı heykelinin yıktırılmasını değerlendirerek, "Belki biz Hasan Harakani Hazretlerine ağırlık ve değer verdiğimiz için Naif denen adam da gitti o ucubeyi oraya dikti" dedi.

Seçim bölgesi olan Bursa'daki propaganda çalışmalarını sürdüren Bülent Arınç, Kars, Ardahan, Iğdır Dernekleri Federasyonu üyeleriyle Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki kahvaltıda buluştu. Burada bir konuşma yapan Arınç, Kars'taki tarihi eserlerin korunmasına, yaşatılmasına önem verdiklerini söyledi. Arınç, "Bizim manevi komutanlarımızdan Ebul Hasan Harakani hazretlerinin muhteşem eseri, camisiyle türbesiyle ortaya çıktıysa bunun birinci gayretçisi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dır. Allah ondan razı olsun. Başbakanımız talimat verdi;böyle böyle böyle olacak' dedi. Çevresindeki pek çok kötülükleri de bizzat başbakanın talimatıyla kaldırdılar. Belki biz Hasan Harakani Hazretlerine ağırlık ve değer verdiğimiz için Naif denen adam da gitti o ucubeyi oraya dikti. Biz onun gölgesinde bir Harakani Hazretlerine tahammül edemezdik. Geçmiş günlerdeki tartışmaları yeniden canlandırmak için söylemiyorum ama Kars'a yakışan tarihimizi, medeniyetimizi, inancımızı, kültürümüzü, maneviyatımızı ortaya koyan eserlerdir. Başka bir şey değil" dedi.

Konuşmasında terör sorununa da değinen Arınç, akan gözyaşlarının, şehit cenazelerinin gazilerin feryatlarının kendilerini fevkalade üzdüğünü söyledi. "Terörü biz kucağımızda bulduk" diyen Arınç, "Terör 1979'da örgüt olarak başladı. 30 yıl öncesinden bahsediyorum. Zaman zaman sesini kesti . Zaman zaman yükseltti. Zaman zaman ;ben varım' diyecek eylemler yaptı. Mücadele ediyoruz. Sonuna kadar edeceğiz. Türkiye'de artık hiçbir teröristin barınmasına izin ve imkan vermeyeceğiz. 12 Haziran'dan sonra milli birlik ve kardeşlik için en güçlü adımları atacağız" dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.