Kızı model oldu annesi çizdi

Kızı model oldu annesi çizdi
Koçak’ın keman çalmasını tuvale yansıttı.

KIRKLARELİ’nin Lüleburgaz İlçesi’nde bu yıl ikincisi düzenlenen Resim Sempozyumu’nda, ödüllü ressam 70 yaşındaki Oya Kınıklı, kendisine modellik yapan kızı Doç. Dr. Bediz Koçak’ın keman çalmasını tuvale yansıttı.

Lüleburgaz Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ve Kongre Meydanı’nda gerçekleşen Resim Sempozyumu'na, Türkiye'nin tanınmış ressamları Muzafer Akyol, Tayfur Sanlıman, Oya Kınıklı, Yusuf Taktak, Arhan Günermengi, Sadık Altınok, Memiş Aslan, Umut Germeç, Eray Özcan, Hanife Sevim, Lütfü Kaplanoğlu, Lale Altınkurt, Rıdvan Coşkun, Olcay Korana katıldı.

Yurt dışında düzenlenen yarışmalarda da ülkemizi temsil ederek ödüller kazanan ressam Oya Kınıklı'nın sempozyum için yaptığı tuval çalışmasına kızı, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Bediz Koçak da destek verdi. Doç. Dr. Koçak keman çalarken, annesi ise bu anı tuvale yansıttı. Kızının model olarak kendisine destek olmasından dolayı büyük bir memnuniyet duyduğunu belirten Kınıklı, tabloyu büyük bir keyif içinde yaptığını söyledi.

Dün başlayan sempozyum 25 Haziran'da sona erecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.