Köyde ritim dersi

Köyde ritim dersi
Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) sanatçısı Dinçer Özer, Ankara Devlet Opera ve Balesi (ADOB) Sanatçısı Soner Özer ve Keçiören Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkılarıyla Sincan’ın Yenipeçenek Köyü’nde, “Köyümde Davul Sesleri” adlı etkinlik düzenlendi


.Etkinlik kapsamında, geçtiğimiz ay gerçekleştirilen 5. Vurmalı Çalgılar Festivali’nde, performanslarıyla göz dolduran İncirli Lisesi Ritm Grubu ve Hacı Mustafa Tarman İlköğretim Okulu Ritm Grubu da Yenipeçenek’e gitti. Öğrencilerden oluşan bando takımının gösteri yaptığı festivalde, Dinçer ve Soner Özer eşliğinde öğrenciler ve aileleriyle ritm çalışması yapıldı. Çocuklar, vücut ve eller kullanılarak yapılan ritm eğitimine büyük ilgi gösterdi.

Dinçer Özer, festivalle ilgili şunları söyledi: “Hayalimizi gerçekleştirdik. Bize ulaşamayan çocuklara ulaştık ve onlara vurmalı çalgıları anlattık. Umuyoruz ki buralardan çıkacak yetenekli çocuklar geleceğin sanatçıları olacak. Sincan Yenipeçenek bu hayalimizin ilk durağıdır. Burada başlamak kısmet oldu inşallah buradan Anadolu’nun pek çok köyüne ulaşacağız ve oradaki yeni yeteneklere çocuklarımıza ulaşacağız. Onların aralarından belki yeni sanatçıları bulup çıkaracağız. Gelişmiş ülkelerde olduğu gibi bizim ülkemizde de genç yeteneklerimiz ortaya çıksın, sanatla müzikle yaşasınlar istiyoruz. Her gittiğimiz köye bir vurmalı çalgı odası kazandıracağız.”

Sincan Kaymakamı Ufuk Seçilmiş de sanatçıların duyarlılığına teşekkür ederek, “Sporla ve güzel sanatlarla uğraşan çocukların yanlış şeyler yapmadığını biliyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.