KUKLA OYUNUNDA VİCDAN MUHASEBESİ

KUKLA OYUNUNDA VİCDAN MUHASEBESİ
Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi’nde sahnelenen her biri birbirinden farklı teknikle ve üslupla oynatılan beş kuklanın hikayesinin anlatıldığı yetişkin kukla oyunu “İkram”da; insanların para ile olan ilişkilerine ve vicdan muhasebelerine dönük etkiley

Beylikdüzü’nde yetişkin kukla oyunu “İkram” sahnelendi. Oyun, birbirinden bağımsız kukla sunumlarından oluşan bir potporiyi, 15. Yüzyılda İspanya’da yaşanmış bir mucizenin hikayesi üzerinden sundu. İkram’da tamamı elle yontularak yapılmış 5 adet mekanizmalı modern kuklanın her birinin kendisine ait sır ve hikayelere yer verildi. Kukla oyununu ilgiyle takip eden vatandaşlar oyun süresince düşüncelerini sorgulama imkanı da buldu.

 Oyun, İnsanı Sorgulatıyor

 İnsanların kendi içlerine dönüp, kendilerine daha yakından bakmalarına vesile olacak kukla oyunu İkram’da özellikle paranın esareti altına girilmemesi gerektiği, hayatta paradan daha önemli değerler olduğu vurgulandı. Hayatta hep bir ikilim içinde kalındığını da etkileyici bir biçimde ortaya koyan oyunu izleyen seyirciler, gece kafalarını yastığa koyduklarında vicdanlarının rahat olup olmadığını ölçme fikri ile de yakından yüzleşmiş oldular. Oyunun kapanışında ise sahne için teşekkür eden Beylikdüzü Belediye Başkan Danışmanı ve Kültür-Sanat Koordinatörü Erhan Bayladı, sanatçıya çiçek takdim etti.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.