'Memleketim Nazım Hikmet' Bakırköy'de

'Memleketim Nazım Hikmet' Bakırköy'de
“Memleketim Nâzım Hikmet” isimli müzikli gösteri, Bakırköy Belediyesi Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde Bakırköylülerle buluştu.
Nâzım Hikmet’in doğumunun 115. yıl dönümünde ; gazeteci-yazar Enver Aysever’in yazdığı ve tiyatro sanatçısı Melda Gür ile birlikte sahnelediği “Memleketim Nâzım Hikmet” isimli müzikli gösteri Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu’nun da katılımıyla Bakırköy Belediyesi Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde Bakırköylülerle buluştu.

“Bu bir şairin öyküsü. Bu bir hasretlik öyküsü. Nazım Hikmet memleket, memleket Nâzım Hikmet... Bu onun türküsü" sözleri ile gösteriye başlayan Aysever, Melda Gür ile birlikte şair Nazım Hikmet’in yaşamından kesitleri şiirsel bir dil ile aktardı. Gösteriye Özge Metin, Çiğdem Erken, Gökhan Büyükkara ve Mustafa Soydemir kendi besteleriyle eşlik etti.

Ayrıca izleyiciler gösterinden önce, Bakırköylü Sanatçılar Derneği tarafından düzenlenen Nazım Hikmet Resim Sergisi’ni ziyaret etme olanağı buldu.

Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu da yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Nazım Hikmet Ran’ın doğumunun 115. Yılında hem müzikli gösteriye hem de resim sergisine Bakırköy Belediyesi olarak ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Ülkemizde iz bırakan kültür-sanat ustalarını anmaya devam edeceğiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.