'Mesi Trio' Avcılar halkını büyüledi

'Mesi Trio' Avcılar halkını büyüledi
Türk-Macar Dostluk Derneği'nin düzenlediği, Avcılar Belediyesi’nin de katkı sunduğu Mesi Trio Konseri büyük ilgi gördü.
Macar müzik grubunun söylediği türküler, iki kültürün buluşmasını sağladı.

26 Kasım 2014 Çarşamba günü Avcılar Barış Manço Kültür Merkezi'nde düzenlenen Mesi Trio Konseri, Avcılar’da kurulan Türk-Macar dostluk köprüsünün ilk ayağı oluşturuldu. Macar sanatçıların katıldığı (Guessous Majda Mária, Ivan Barvich, David Boros Gerzson), Türk-Macar Dostluk Derneği Başkanı Dr. Erdal Şalikoğlu’nun da konuk sanatçı olarak yer aldığı konserde, Macar Halk Türküleri ve Yunus Emre, Pir Sultan Abdal ve Aşık Veysel'in eserleri seslendirildi.
Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, “Sanatın birleştirici gücüyle bizi Avcılar'da bir araya getiren Türk-Macar Dostluk Derneği Başkanı Dr. Erdal Şalikoğlu'na teşekkür ederim” diyerek başladığı konuşmasında şunları söyledi: “İyi bir hekim ve akademisyen olan Sayın Erdal Şalikoğlu, aynı zamanda çok iyi bir sanatçıdır. Türklerle Macarları kardeşçe buluşturan Dr.Şalikoğlu'nu Barış Manço Kültür Merkezi’nde dinleme şansını yakaladık. Dostluk elçisi de olan Şalikoğlu, diğer kültürleri de inceleyip onlarla dostluk kurmuştur. Sayın Şalikoğu ve Macar sanatçılarımız, sanatın büyülü gücünü bize yaşattılar.”
OBUDA İLE AVCILAR’IN KARDEŞ ŞEHİR OLMASINI ARZU EDİYORUZ
Macar sanatçıların (Guessous Majda Mária, Ivan Barvich, David Boros Gerzson) söylediği ezgilere zaman zaman eşlik eden Başkan Dr. Handan Toprak Benli, "Her toplumun kendi müziği, türkülerini söylediği bir sazı vardır. Bizimde bağlamamız var. Halkımız, bağlaması ile ninnilerini, ağıtlarını söyler. Yerine göre ibadet eder, yerine göre isyan eder. Guessous Majda Mária'ya bağlamımızı hediye ediyoruz" sözlerini belirtti.
Türk-Macar Dostluk Derneği Başkanı Dr. Erdal Şalikoğlu ise, "Dünyada dostluk kültür ve sanattan geçiyor... Bizde dostluğumuzu Avcılar'da kurduk. Balkan ülkelerini dolaşıp, eserlerimizi paylaşıyoruz ve bu sayede dostluk kuruyoruz. Obuda ve Avcılar'ın kardeş şehir olmasını arzu ediyoruz" sözlerini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.