MİNYATÜRÜN USTASI NİLGÜN GENCER CKSM’DE

MİNYATÜRÜN USTASI NİLGÜN GENCER CKSM’DE
Minyatürü çağdaş bir anlayışla yorumlayan Nilgün Gencer, 44 yıllık birikimini Küçükçekmeceli sanatseverlerle buluşturdu.

NİLGÜN GENCER, 44 YILLIK MİNYATÜR BİRİKİMİNİ SANATSEVERLERLE BULUŞTURDU

Bu kapsamda Küçükçekmece Belediyesi Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen ‘Çağdaş Minyatüre Bir Bakış’ adlı serginin açılışına, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ve pek çok sanatsever katıldı.

“GELENEKSEL SANATLARIN HAYAT BULMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ”         

Gencer’i çalışmalarından dolayı tebrik eden Temel Karadeniz, “Yine bir güzel sergide buluştuk. Geleneksel sanatların hayat bulabilmesi, genç nesillere ulaşabilmesi için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. İçimizdeki estetik duygusu arttıkça bu hayatımızın her alanına yansıyacak. Biz sanata yatırım yaparsak, bu şehirlerimize de yansıyacak. Bu nedenle Küçükçekmece Belediyesi olarak her zaman sanatın ve sanatçının yanındayız” dedi.

"TEMEL KARADENİZ'E TEŞEKKÜRLER"

Nilgün Gencer ise "Ünlü sanatçı Nusret Çolpan dönemindeki sergilerde bu salonla tanıştım. Gerçekten inanılmaz bir sergi salonu. Küçükçekmece Belediyesi sanata destek veren bir belediye, Temel Karadeniz ise sanata gönül vermiş bir belediye başkanı. Bunun diğer belediyelere örnek olmasını diliyorum" diye konuştu.

TÜRKİYE MİNYATÜRÜ VE ANKA KUŞU DİKKAT ÇEKTİ

Minyatür sanatının teknik ve inceliklerini kullanarak, şehirlerin kültürel, tarihsel, sanatsal ve simgesel değerlerini aynı yüzeyde çalışan Gencer, bu sayede günlük hayatta da vurguladığımız Türkiye mozaiğinin zenginliğini aynı mekanda izleyicilerin beğenisine sunuyor. Sergide özellikle Türkiye’nin minyatür haritası ve Anka Kuşu eseri dikkat çeken en önemli çalışmaların başında yer alıyor. Sergi 22 Şubat’a kadar CKSM’de ziyaret edilebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.