Mozaik sanatını öğrendiler

Mozaik sanatını öğrendiler
Sefaköy Bilgi Evi öğrencileri, “Yapıcı Kırılmalar ve Seramik Aşkı” sergisini gezdi. Mozaik ve seramik sanatı hakkında bilgi edinen öğrenciler, bir de mozaik çalışması yaptı.

 Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Bilgi Evi’nde eğitim gören öğrenciler, ilk olarak sanatçı Gökşen Parlatan’la birlikte sergiyi gezdi. Partalan, tüm çalışmalar hakkında öğrencileri bilgilendirdi. Öğrenciler de bu iki ayrı sanat ve sergide yer alan çalışmalar hakkında rehberlerine sorular sordu.

Daha sonra malzemeleri ellerine alan çocuklar, kolları sıvadı. Sanatçı Parlatan’ın önceden hazırlamış olduğu mozaik parçaları ve yapıştırıcılarla işe başlayan öğrenciler, Küçükçekmece Belediyesi logosunun çizilmiş olduğu kartonun üzerine parçaları yapıştırdı. Atölye çalışmasını özenle yapan öğrenciler, her bir mozaik parçasını özenle seçti.

 

UZAY-MEKAN ALGILARI NI DEĞİŞTİRECEK

 

Çocukların çok fazla iç içe olmadıkları bu sanata beklediğinden daha çok ilgi gösterdiklerini söyleyen Parlatan, “Öğrencilerin ilgileri beni çok mutlu etti. Bu çalışma onların uzay-mekan algılarını geliştirecek. Üç boyutlu taşlar ve elleriyle tutarak yaptıkları objeler onların el becerilerini geliştirmesine katkı sağladı. Belki bugün gelecekte bu sanatla uğraşmaya karar verecekler.” diye konuştu. 

Mozaik ve seramik sanatının püf noktalarını öğrenen bilgi evleri öğrencileri görevlerini başarıyla tamamladı. Çalışma sonunda ortaya çıkan Küçükçekmece Belediyesi logosu da Sefaköy Bilgi Evi’ne hediye edildi.

 

Öte yandan TOKİ Ertuğrulgazi İlköğretim Okulu 15 öğrencisi, yine aynı sergiyi ziyaret etti.  Öğrenciler, seramik sanatçısı Filiz Baltacı ile birlikte sergiyi gezip detaylı bilgiler aldıktan sonra sanatçının yönetiminde atölye çalışması yaptı. Çocuklar kili yoğurup açtıktan sonra değişik resim ve rölyef çalışmaları yaptılar.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.