MUSTAFA TATÇI YUNUS EMRE’Yİ ANLATTI

MUSTAFA TATÇI YUNUS EMRE’Yİ ANLATTI
Gazi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Görevlisi, Araştırmacı-Yazar Yrd. Doç. Dr. Mustafa Tatçı, Küçükçekmece Belediyesi’nin düzenlediği kültür sanat etkinlikleri kapsamında gerçekleşen ‘Yunus Emre Okumaları’ adlı söyleşiye katıldı.

 Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde Küçükçekmecelilerle buluşan Tatçı, Anadolu'da Türkçe şiirin öncüsü, mutasavvıf-şair, Allah dostu Yunus Emre’yi anlattı.

 ‘YUNUS’UN ŞİİRLERİNDE ALLAH AŞKI VAR’

  Yunus Emre şiirlerini Allah aşkı ve mana alemi yönünden ele alan Tatçı, Yunus Emre’nin şiirlerini okuyarak teker teker açıkladı. Tatçı, Yunus Emre’nin mısralarında Allah aşkını, Peygamber sevdasını ve İnsan-ı Kamil’i işlediğini, Rabıta kavramına değinerek aktardı.

 ‘VARLIĞINDAN SOYUNMUŞ İNSANLAR VAR’

 Yunus Emre’nin Hz. Mevlana’nın Divan-ı Kebir’de yaşadığı günleri aktardığına değinen Mustafa Tatçı, “Yunus Emre şiirlerinde aşk lafının geçtiği metinler, artık varlığından soyunmuş insanların geldiği noktadır.”dedi.

 ‘TASAVVUF KORKU VE ÜMİT ÜZERİNE KURULMUŞTUR’

 Tasavvuf yolunun ümit ve korku üzerine kurulmuş olduğuna da değinen Tatçı, “Bir insan 80 yıl hapis cezası bile yese, bir gün hapisten çıkacağım diye bir ümit besler. Tasavvuf yolu da aynı bunun gibidir. Hak yolu, yokluk yoludur, Cenabı Hak ise var olandır; yok olmayan var olamaz.”diye konuştu.

 Yrd. Doç. Dr. Mustafa Tatçı program sonunda ise şairlerin ve katılımcıların sorularını yanıtladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.