Nazenin’den Tanzimat’tan Cumhuriyet’e esintiler

Nazenin’den Tanzimat’tan Cumhuriyet’e esintiler
Türk Müziği’nin 19. ve 20. yüzyıl eserlerinden oluşan saz ve ses repertuarının icrası için kurulan Nazenin Türk Müziği Topluluğu Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi’nde konser verdi.

Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte 4 kişilik orkestrasıyla Nazenin Türk Müziği Topluluğu katılımcılara müzik ziyafetinin yanı sıra keyifli bir tarih yolculuğu yaşattı.

Eskimeyen şarkıları birlikte söylediler

Batıdan etkilenen Türk müziğine 19. yüzyılda giren tango, kanto ve fokstrot örneklerini icra eden topluluk, Dramalı Hasan, Halit Recep, Fehmi Efe, Necip Celal gibi isimlerin şarkılarını seslendirdi. Repertuarlarıyla Tanzimattan Cumhuriyet’e yolculuk yaptıran topluluk, Türk müziğine damga vurmuş isimlerin yaptığı çalışmaları da katılımcılara anlattı.

Konserde, ‘Mazi Kalbimde Bir Yaradır, Yandım Efendim, Kalbimi Bir Alev Sardı, Kıvırcık Saçlı Esmer Güzeli’ gibi batı kökenli formlar taşıyan şarkıları söyleyen topluluğun vokalleri, Ayşegül Kostak Toksoy ve Nermin Kaygusuz kadife sesleriyle dinleyenleri büyüledi.

Katılımcılar şarkılara hep bir ağızdan, alkışlarla eşlik etti. Toplulukta kemençe ve vokalde yer alan Prof. Dr. Nermin Kaygusuz, dinleyicileri tango, kanto ve fokstrot hakkında da bilgilendirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.