Özgür Özgülgün ile keşfe çıktılar

Özgür Özgülgün ile keşfe çıktılar
Küçükçekmeceli öğrenciler, Özgür Özgülgün ile Edirne’den Trabzon’a, Bursa’dan Konya’ya Türkiye’yi batıdan doğuya, kuzeyden güneye keşfe çıktı.

Küçükçekmece Belediyesi Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen ‘Özgür Abi ile Kitaplarda Yolculuk’ söyleşisinde ünlü isim Özgür Özgülgün, Metin Özdamarlar’ın son kitabı ‘Güzel Ülkem Türkiye’yi ele aldı. Özgülgün, programda Edirne’deki Selimiye Camii, Bursa’daki Ulu Camii ve Uludağ, Manyas Kuş Cenneti, Mevlana’nın memleketi Konya, Tuz Gölü, Sümela Manastırı, Hasankeyf gibi ünlü yerleri çocuklara anlattı.
Hem eğlenip hem öğrendiler
Öğrencilerin Türkiye’nin dört bir yanını eğlenerek öğrendiği programa Evliya Çelebi’yi anlatarak başlayan Özgülgün, Evliya Çelebi’nin gezgin olmasının hikayesini ve ‘Seyahatname’ adlı kitabını nasıl yazdığını çocuklarla paylaştı.
‘Okuyarak da seyahat edilebilir’
Çocuklara, Evliya Çelebi’nin gezdiği her yer hakkında önce kağıtlara notlar aldığını, sonra bu notların birleştirilerek kitap haline getirildiğini söyleyen Özgülgün, Evliya Çelebi’nin gezi kitabı ‘Seyahatname’nin bu şekilde ortaya çıktığını ifade etti. Ayrıca Evliya Çelebi’nin gördüğü bir rüya sayesinde gezgin olduğunu da çocuklara anlatan Özgülgün, bir yeri bilmek, görmek için sadece oraya gitmek gerekmediğini, kitap okuyarak da farklı şehirler hakkında bilgi sahibi olunabileceğini söyledi.
Programa katılan öğrencilere, ‘Güzel Ülkem Türkiye’ kitabı, hediye edildi. Ünlü tiyatro oyuncusu, sunucu Özgür Özgülgün bundan böyle her ay, ‘Özgür Abi ile Kitaplarda Yolculuk’ söyleşisi ile çocukları farklı diyarlara seyahate çıkaracak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.