‘Paylaşılan işaret ıı’ sergisi kapılarını araladı

‘Paylaşılan işaret ıı’ sergisi kapılarını araladı
Küçükçekmece Belediyesi, dünyadaki sanat merkezleri ile Türkiye arasında köprü oluşturma ve Türkiye’deki sanatseverleri dünyada sanatın kalbi niteliğindeki ülkelere götürme misyonunu, ‘Paylaşılan İşaret II’ resim sergisiyle sürdürüyor.

Bu kapsamda gerçekleştirilen, İtalya’dan, Brera(Milano), Roma ve Foggia Sanat Akademileri öğrencilerinin ve hocalarının eserleriyle katıldığı, ‘Paylaşılan İşaret II’ adlı resim sergisi, Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde kapılarını sanatseverlere araladı.
‘‘Amacımız, Fatih Mika’lar yetiştirmek’
Ünlü sunucu Başak Şengül’ün sunumuyla gerçekleşen sergi açılışında konuşan Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin İpek,  Küçükçekmece Belediyesi olarak kültür ve sanata önem verdiklerini, bunun bir ülkenin gelişmesinde ne kadar önemli olduğunun farkında olduklarını söyledi. Amaçlarının ünlü sanatçı Fatih Mika gibi isimler yetiştirmek olduğunu da belirten İpek, ilçede gerek İSMEK, gerek Bilgi Evleri vasıtasıyla pek çok kursun hizmet verdiğini, Küçükçekmece Belediyesi olarak, ‘Ağaç yaşken eğilir’ felsefesiyle hareket ettiklerini vurguladı.
‘Barışa ve kardeşliğe hizmet ediyoruz’
Roma Güzel Sanatlar Akademisi Baskı Atölyesi hocası Prof. Fatih Mika da konuşmasında, Küçükçekmece Belediyesi ile serginin küratörü Erkan Doğanay’ a teşekkür ederek, “Küçükçekmece Belediyesi’nin sağladığı olanakları ve yardımlarını küçümsememek gerektiğini düşünüyorum. Böyle bir serginin gerçekleşmesine vesile olduğumuzdan dolayı çok mutluyum. Sanatla kaynaşmış insanların davranışları, barışla ve kardeşlikle yaşamaya daha elverişli oluyor. Buna hizmet etmek benim için çok önemli.”dedi.
‘Sanatla ilgilenen herkes görmeli’
‘Ölmeden Önce Görmeniz Gereken 1001 Resim’ gibi pek çok kitap yazan ve önemli sergilere imza atan küratör Erkan Doğanay ise Küçükçekmece Belediyesi’nin İtalyan eserleri Türkiye’ye getirerek, Türk vatandaşların sanatın beşiğini kendi ülkelerinde tanımasına olanak sağladığını söyledi. Ayrıca Doğanay, “Böyle bir sergiyi tüm Türkiye’deki akademisyenler ve sanatla ilgilenen herkes görmeli.”dedi.
Geçen sene Roma Güzel sanatlar Akademisi ile yapılan ‘Paylaşılan İşaret’ adlı serginin ikincisi olan, Brera, Roma ile Foggia Güzel Sanatlar Akademilerinden, Prof.Fatih Mika ve Prof. Anna Romanello, Prof. Paolo Laudisa, Prof. Franco Maracco, Prof. Gaetano Fanelli, Prof. Pietro Di Terlizzi, Prof. Eva Belgiovine’nin ve 45 öğrencinin eserleriyle katıldığı ‘Paylaşılan İşaret II’ sergisi, 20 Ocak tarihine kadar Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde ziyaret edilebilir.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.