Resimle şiir birleşti

Resimle şiir birleşti
Ressam Yavuz Deniz ve şair İsmet Hayri’nin eserleri Atatürk Kültür Merkezi’nde açılan Rengarenk Sözler isimli sergi ile bir araya getirildi.

Resmin ve şiirin ahenk oluşturduğu sergi Büyükçekmeceli sanatseverlerden tam not aldı.

Eski dostların ortak sergisi

Büyükçekmece Belediyesi’nin düzenlediği sanat etkinliklerinde onlarca serginin oluşturulmasında katkı sağlayan ve Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi’nde resim dersleri veren Yavuz Deniz, yaklaşık 40 yıllık dostu olan İsmet Hayri ile birlikte ilk kişisel sergisini, Büyükçekmeceli sanatseverlerin beğenisine sundu. Deniz’in değişik dönemlere ait olan eserlerini sergilediği organizasyonda öğretmen olan Hayri, şiir ve araştırma kitapları Islak İmza, Kelebek Ölümü, Bir Öğretmen Gözüyle İstanbul ve Biz Böyle Yaşadık isimli kitaplarının tanıtımını yaptı.

Sanatı beslemeye devam edeceğiz

Önümüzdeki dönemde Deniz ile birlikte bir çok sergi gerçekleştireceklerini söyleyen Hayri, “Resim ile yazıyı bir araya getirmenin yollarını aramaya başladık. Türk milleti okuma konusunda çok tembel. İlk okuma resim ile başlar. İstanbul’da gerçekleştireceğimiz sergiler ile okuma seviyesini arttırmaya katkıda bulunmak istiyoruz” dedi. Büyükçekmece’deki sanatı beslemeye devam edeceklerini söyleyen Yavuz ise, “Büyükçekmece’deki sanatı zenginleştirmeye devam edeceğiz. Bu imkanı sağlayan Belediye Başkanımız Dr. Hasan Akgün’e teşekkür ederiz” diye konuştu.

Sanat hayatı güzelleştirir

Serginin açılış kurdelesini Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Ali Üner kesti. Düzenlenen sanat etkinlikleri ile Büyükçekmece’nin sanatsal anlamda çok zenginleştiğini vurgulayan Üner, “Büyükçekmece’de sanat koşar adım ilerliyor. Belediye olarak sanata değer vererek vatandaşların çevresini güzelleştiriyoruz. Sanat hayatı güzelleştirir. Biz de vatandaşlarımızın sanat ile iç içe yaşamalarını sağlamaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.