ŞAHANE!...REZALET!...

ŞAHANE!...REZALET!...
UNESCO’ya bağlı CIOFF tarafından dünyanın en iyi festivali seçilen 12.Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali coşturdu:ŞAHANE! Bu güzel festivalin finalinde gece yarısı saat:01.20’de 15 dakika gerçekleşen havai fişek gösterilerinin festival

 

UNESCO’ya bağlı CIOFF tarafından dünyanın en iyi festivali seçilen 12.Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali sona erdi. Festivalin final günü gece yarısı saat:01.20’de gerçekleşen havai fişek gösterileri vatandaşların tepkilerine neden oldu.

42 ÜLKE KATILDI

 

42 ülkeden katılan bini aşkın sanatçının çeşitli performanslar sergilediği ve 10 gündür devam eden festivalin resmi kapanış töreni yoğun katılımla gerçekleşti. KKTC Milli Eğitim  Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst’ün de katıldığı gece de Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, festivalde emeği geçenlere teşekkür ederek “ 12. Festivali geride bırakarak bugünden itibaren 13. Festival için çalışacağız. Burada  ülkeler arasında kurulan dostluğun tüm dünyaya yayılması dileğiyle, sevgi birbirimize barış hepimize” dedi.

 

EN SON İZİN SAAT 23!

 

Büyükçekmece’de gece yarısı saat 01.20’de yaklaşık 15 dakika yüksek sesli havai fişek patlatma rezaleti yaşandı. Festivalin kapanışında (9 Temmuz Cumartesi gecesinin 10 Temmuz Pazar’a bağladığında) saat 01.20’de yaklaşık 15 dakika devam eden yüksek sesli havai fişek gösterileri vatandaşların büyük tepkisini çekti.

Büyükçekmece Kaymakamı İsmail Gündüz bu havai fişek gösterilerine kendisinin izin verdiğini ancak bu izinlerin gece en son 23.00 olduğunu kaydederek ‘Büyükçekmece Belediyesi bizden bu konuda izin istedi biz de verdik. Ancak bu tür izinler en geç saat 23.00’a kadardır. Gece yarısı 01.20 gibi saatte havai fişek patlatılması çok yanlıştır. Yapılan şikayetleri değerlendirip gerekli kurumlara bu rahatsızlığı ileteceğiz’ dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.