Şark’ın sevgili Sultanı Eyyubi’yi anlattı

Şark’ın sevgili Sultanı Eyyubi’yi anlattı
Küçükçekmece Belediyesi’nin düzenlediği kültür-sanat buluşmaları kapsamında Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde okuyucularıyla buluşan usta yazar Ahmet Turan Alkan, Kudüs’ü Haçlılardan kurtarma destanıyla tanınan Selahaddin Eyyubi’yi ele aldı.

‘Şark’ın Sevgili Sultanı Selahaddin Eyyubi’ adlı söyleşide Zaman Gazetesi yazarı Alkan, Selahaddin Eyyubi’nin tarih sahnesindeki yerini ve önemini Küçükçekmecelilerle paylaştı.

‘Güzel ahlaklı ve sabırlı’

Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin İpek, Besim Müftüoğlu, Mustafa Kuzugüden ve Ak Parti İlçe Başkanı Temel Karadeniz’in katıldığı söyleşide konuşan Alkan, “Selahaddin Eyyubi, büyük bir asker ve büyük bir diplomat, devlet adamı. Karakterli, alçak gönüllü birisi. Sabırlı bir insan. Güzel ahlaklı biri.”diyerek Eyyubi’nin kişisel özelliklerini anlattı.

‘İslam dünyasına moral oldu’

Konuşmasında Selahaddin Eyyubi’nin Kudüs’ü Haçlılar’ın elinden almasına da değinen Ahmet Turan Alkan, “900 sene önce Müslüman ve Hristiyan dünyası, iktisadi, askeri, dini kuvvetleriyle karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmanın merkezindeki yönetici akıl Selahaddin Eyyubi’dir. O zaman Müslüman dünyasında güçlü bir lider yok. İslam dünyası çok güçsüz. Selahaddin Eyyubi, İslam dünyasına moral kazandırmıştır. Ona minnettarız.”dedi.

‘Cennetin krallığı filmine bakın’

Günümüzde bilim, siyaset, endüstri ve sanat alanlarında İslam dünyasının Selahaddin Eyyubi’lere ihtiyacı olduğunu kaydeden usta kalem, Eyyubi’nin batı açısından bir mağlubiyet, bizim açımızdan da ayakta kalma timsali olduğunu belirterek, yıllar sonra bile batı dünyasının bunu unutamadığını ‘Cennettin Krallığı’ filmine bakarak anlayabileceğimizi söyledi.

Program sonunda Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin İpek, usta yazar Ahmet Turan Alkan’a teşekkür ederek çiçek verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.