SIRA FESTİVALLERDE

SIRA FESTİVALLERDE
HER YIL GELENEKSEL OLARAK SÜRDÜRÜLEN FESTİVALLER ÖNÜMÜZDEKİ HAFTADAN İTİBAREN BU YIL DA BAŞLIYOR…
Bölgemiz ilçelerinde bir biri ardına başlayacak olan festivallerden ilki Büyükçekmece’de start alıyor. Büyükçekmece Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’nin 12.’si bu yılda 02-09 Temmuz 2011 tarihleri arasında gerçekleşecek.
 
Birleşmiş Milletler Unesco'ya bağlı Uluslararası Festivaller Birliği C.I.O.F.F. a üye Türkiye'nin A kategorisindeki festivallerinden birisi olan Büyükçekmece Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’nde bu yıl 42 ülke temsilcisi katılacak.
Candan Erçetin, Fatih Erkoç, Hande Yener, Volkan Konak gibi sanatçılarında sahne alacağı göstereceği festivalde bir hafta boyunca yabancı konuklar kendi ülkelerine ait dans ve sahne gösterilerini sergilerken, gündüz boş zamanlarında da İstanbul ve Büyükçekmece'nin tarihi ve tabii güzelliklerini gezecekler.
 
Büyükçekmece Festivale Hazır…
 
Yurt dışından gelen binlerce misafirin ağırlanacağı festival alanı Kültürpark ‘ta çalışmalar devam ediyor. Bayrak süslemeleri, duvar boyamaları, çevre düzenlemeleri yapılan Kültürpark Festival alanı her açıdan kusuruz bir şölenin yaşanacağının göstergesi oluyor.
Dünyaca bilinen Büyükçekmece Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’nin her anlamda göze ve kulağa hitap etmesini amaçladıklarını söyleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; “Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali yurt içinde olduğundan daha fazla yurt dışında da tanınıyor. Amacımız halkımızı eğlendirmenin yanı sıra ülkemizin tanıtımına da katkıda bulunmaktır” dedi.
Akgün, bu sene 42 ülkeden gelecek binlerce konuğa unutamayacakları bir 10 gün yaşatmak için Büyükçekmece halkının seferber olduğunu da sözlerine ekledi. Akgün; “ Bu festivale 7’den 70’e Büyükçekmece halkı sahip çıkıyor. Gençlerimiz dünya gençlerine rehberlik yaparken, STK’lar festivalimize değişik alanlarda destek verirken, ev hanımlarımız da her sene 400 çeşit Türk Mutfağının eşsiz damak zevkini yabancı konuklara tattırıyorlar”
 
Sanat Büyükçekmece sahilinde
 
Büyükçekmece 10. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kapsamında gerçekleştirilen Heykel Sempozyumu'da bu yıl yine birbirinden ünlü heykeltaraşlar buluşacak. Büyükçekmece sahilinde kurulan dev heykeltıraş atölyesinde, İtalya, İspanya, Rusya ve Çin'den gelecek olan heykeltıraşlar her yıl mermer bloklardan oluşturulan heykellerin aksine, bu yıl çelik bloklar üzerinde marifetlerini sergileyerek her biri birer sanat harikası olan eserlerini ortaya çıkaracaklar.
 
Dünya lezzetleri buluşacak...
 
Festivalin en çok ilgi çeken bölümlerinden birisini de Türk Yemekleri Günü oluşturuyor. Yaklaşık 500'ün üzerinde Büyükçekmece'li hanımın kendi elleriyle hazırladığı Türk yemekleri Tarihi Kervansaray'da yabancı konuklara sunulacak. Ayrıca yabancı konuklarda kendi ülkelerine ait olan yemekleri yaparak lezzet gününe renk katacaklar.
 
 Kültür Park esnafı dört gözle bekliyor
 
Büyükçekmece Belediyesi’nin geleneksel olarak düzenlediği bu yıl 12. yapılacak olan Büyükçekmece Uluslar arası Kültür ve Sanat Festivalinin başlamasını Kültür Park esnafı dört gözle bekliyor.
 
Festival için gün saydıklarını söyleyen esnaflar festival ile ilgili olarak şunları söylediler;
Mahsun Öztürk( Osmanlı çadırı)
Her sene olduğu gibi bu sene 12.si düzenlenecek olan festivalin Büyükçekmece’ye yakışır bir festival olmasını temenni ediyorum. Bu festival dünya halklarını birbirine kaynaştıran bir köprü görevi görüyor.
 
Fevzi Yalavuz ( Rumeli yöre evi)
 Festival ile birlikte Kültürpark yöre evlerindeki lezzet çeşnisini binlerce insana tanıtmaktan dolayı son derece hoşnutuz. İşimizin en yoğun zamanı olan festival zamanını iple çekiyoruz.
 
Songül Bayram ( Akşehir yöre evi)
Festival dönemlerinde Kültürparkı herkese daha güzel tanıtma fırsatı buluyoruz. Türk kültürünü tatlarını tanıtıyoruz. Gelen yabancı misafirlerimiz ile bir nevi kültür alış verişi yapıyoruz. Kültürpark esnafı olarak bize bu fırsatları sunan Belediye Başkanımıza  çok teşekkür ediyoruz.
 
Şükrü Özdemir ( Diyarbakır yöre evi)
 Bu sene gerçekleşecek olan Büyükçekmece 12.Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’nin , Dünya’da ki en iyi festivallerinden biri olduğunu düşünüyorum. Keşke burada hergün festival olsa da biz de iş yapabilsek.
 
Emine Selvi ( Trabzon yöre evi)
Her sene festival zamanını dört gözle bekliyoruz. Festival sayesinde Kültür Park’a gelen binlerce kişi hem yöresel lezzetleri tadıyor hem de birbirinden değerli sanatçıları izleme fırsatı buluyor.
 
Naciye Yılmaz( Amasya yöre evi)
Bu yıl 12. düzenlenecek olan festival bizlere çok şeyler katıyor. Ben 11 yıldan bu yana Kültürparktayım. Bu yıl 12. Festivali de göreceyiz. Yurt dışından gelen misafirlerimiz var, folklor ekiplerimiz, sanatçılarımız geldiği için Büyükçekmece’miz daha da renkleniyor. Hiçbir yerde böylesine büyük ve bu kadar çok misafiri ağırlayan bir festival yok. Bu bizim gurur kaynağımız oluyor. Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Biz belediye başkanımızdan hem başkan olarak hem de kişi olarak çok memnunuz.
 
Ali Şahan ( Akhisar yöre evi)
Şimdiye kadar düzenlenen festivallerin kalitesinin her zaman olduğu gibi bu yılda yüksek olmasını istiyoruz. Hem Büyükçekmece ye hem de esnafımıza katkısı var. Bu festival bir köprü gibi Türkiye’yi, Büyükçekmece’yi dünyaya tanıtmayı sağlıyor. Biz bundan çok gurur duyuyoruz. Benim kişisel olarak yetkililerden isteğim, halk müziği sanatçılarına festivalde daha çok yer verilmesidir.
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.