Söz Saz İstanbul'dan Küçükçekmece'de Konser

Söz Saz İstanbul'dan Küçükçekmece'de Konser
Küçükçekmece’de sahne alan Söz Saz İstanbul Klasik Türk Müziği Topluluğu, Küçükçekmecelilere unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşattı.
Küçükçekmece'de sahne alan Söz Saz İstanbul Klasik Türk Müziği Topluluğu, Küçükçekmecelilere unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşattı.

Söz Saz İstanbul Klasik Türk Müziği Topluluğu, Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde Küçükçekmece Belediyesi kültür-sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen konserde sahneye çıktı.

TRT İstanbul Radyosu Tambur Sanatçısı Hakan Talu tarafından kurulan Söz Saz İstanbul Klasik Türk Müziği Topluluğu, Küçükçekmeceli sanatseverlere keyifli dakikalar yaşattı.


Mevlana'YI ANDILAR

Söz Saz İstanbul grubu, Gül Yazıcı ve Çiğdem Yarkın'ın solistliğinde Klasik Türk Müziği, Hicaz Makamı ve Nihavend Makamından türküler seslendirdi. Azerbaycan yöresinden 'Ay Laçin' ve 'Bir Kara Gözlüye Ay Balam Tutulup Yanmışam' eserlerini de seslendiren grup, katılımcılardan büyük alkış aldı. Program sonunda, Uyan Ey Gözlerim Gafletten Uyan ilahisini seslendiren grup, Hz. Mevlana'nın 741'inci vuslat yılını andı.

'SÖZ SAZ İstanbul' KİMDİR

2010 yılında Tamburi Hakan Talu tarafından kurulan 'Söz Saz İstanbul' topluluğu, konser konularını Osmanlı imparatorluğunun kuruluşundan, günümüze kadar uzanan geniş bir yelpaze içinden seçilen eserleri, klasik icra tavrıyla seslendiriyor.

Topluluğun dört albümü bulunuyor. Bunlar, Sevdim Seni, Sislendi Hava, Buhurizade Mustafa Itri'nin 300. vefat yılı dolayısıyla çıkarılan Türkçe/İngilizce kitapçıklı 1597-1925 yılları arasındaki klasik repertuvarından oluşan 'Yenikapı Mevlevihanesi' ve Osmanlı İmparatorluğunun son dönemi ile Cumhuriyetin ilk yılları arasında yaşamış Kaptanzade Ali Rıza Bey'in eserlerinden oluşan Denizde Akşam." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.