Türk Edebiyatının Önemli Yüz’leri Bu Sergide

Türk Edebiyatının Önemli Yüz’leri Bu Sergide
Fotoğraf üstadı Ara Güler’in ‘100/ Yüz Türk Edebiyatından Yazar Portreleri’ isimli fotoğraf sergisi, Küçükçekmece Belediyesi Cennet Kültür ve Sanat Merkezi Sergi Salonu’nda sanatseverlerle buluştu.

Türk Edebiyatının 100 önemli ismini bir araya getiren portreler dizisi; Halide Edip Adıvar’dan , Necip Fazıl’a, Orhan Veli’den,  Nazım Hikmet’e kadar bilinen isimlerin yazma serüvenlerine, çalışma odaları ve hallerine, sıradan yalın durumlarına kadar pek çok halini fotoğraf kareleriyle sanatseverlerle buluşturuyor.

Belgesel fotoğrafçılık örneği

Türk edebiyatının son yetmiş yılına odaklanan, tanıklık eden bu fotoğraf karelerinde, izleyici, yazarların sakin sıradan hallerini de görerek, belgesel fotoğrafçılığa tanıklık edecek.
Ressam, tiyatrocu, yazar, fotoğrafçı ve şarkıcı pek çok isimle yakın dostluklar kuran Ara Güler’in sergideki fotoğraflarında samimiyet ve doğallık ön plana çıkıyor. Kendisini gazeteci olarak tanımlayan Güler’in bu sergisi, kendi arşivinden 20. yy Türk edebiyatının önemli isimlerini edebiyat kamuoyuna hatırlatmak ve okurların; yazarların yüzleriyle tanışmasını sağlaması açısından da önem taşıyor.

Sergi, 5 Temmuz’ dek sanatseverleri bekliyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.